Creatură înspăimântătoare care îți infestează fața și al cărui excrement provoca boli de piele – VIDEO

de: Echipa Bzi.ro
06:39, 31 mai 2020

Demodex folliculorum declanseaza rozaceea. Un punct negru, numit și comedon, este o adunatura de sebum care înfundă porii pielii și devine negru atunci când este expus la aer. Dar, punctele noastre negre constituie un ecosistem ideal pentru o creatură înspăimântătoare numită Demodex folliculorum. Acest acarian vermiform, cu o lungime de o jumătate de milimetru, se adăpostește în foliculii pilosebacei, aceste mici găuri din piele, în care se afla firele de păr și glandele care secretă sebumul.

Cu cele patru perechi de picioare, Demodex se agață de păr și se hrănește cu celule grase și moarte. După ce s-a împerecheat la intrarea în folicul, își depune ouăle acolo, care eclozează șapte zile mai târziu. Nu are legătură cu igiena, îl purtăm cu toții. Se spune că fiecare comedon conține până la 200 de Demodex!

Cercetătorul Kevin Kavanagh de la Universitatea Națională din Irlanda a descoperit cauza unei afecțiuni a pielii cunoscută sub numele de rozacee. Se manifestă prin roșeață și senzații de furnicături pe față, în principal în zona nasului. Iar vinovatul nu este altcineva decât acest acarian minunat pe numele de Demodex Folliculorum, cu opt picioare, care trăiește pe porii pielii tale.

Demodex folliculorum declanseaza rozaceea

Hrănindu-se cu sebumul și foliculii de păr ai sprâncenelor și genelor, se așează pe pielea ta de la naștere și numărul lor crește treptat pe măsură ce îmbătrânești.

Până acum, nimic foarte grav, cu excepția faptului că acești acarieni nu au anus. Când mor, își eliberează toate materiile fecale în pori și atunci când există prea multe, poate provoca reacții imune, inflamații sau leziuni ale pielii, inclusiv rozaceea.

O persoană cu rozacee are de 10 ori mai mult Demodex Folliculorum pe centimetru pătrat de piele decât o persoană sănătoasă. Stresul care este cauza focarelor de rozacee modifică sebumul și îl face o dietă mai bună pentru aceste ființe mici. O bacterie trăiește și în interiorul acestor acarieni, Bacillus Oleronius, care poate fi eliminat prin antibiotice împotriva bolii. 80% dintre persoanele cu rozacee au celule imune care reacționează la bacteriile Bacillus Oleronius, iar asta este cauzată de inflamație. Studiile au arătat, de asemenea, că bărbații sunt mai susceptibili să fie infectați cu acești acarieni, deoarece au glande sebacee, care sunt, prin urmare, hrana preferată a acestor mici fiare.

Din fericire, nu vă faceți griji la vederea acestor mici fiare: stresul este cel care vă perturba producția de sebum și hrănește Demodex Fulliculorum.