Declarațiile directorului general OMS, privind imunizarea anti-COVID-19: „Vaccinul nu înlocuiește măsurile de precauție”
Tedros Adhanom a făcut mai multe declarații privind felul în care ar trebui ar trebuie să se raporteze populația la vaccinul anti-COVID-19, măsurile de protecție.
De asemenea, o altă problemă abordatată este cea a utilizării în mod excesiv al vaccinurilor împotriva noului coronavirus în țările cu venituri mari față de cele care nu-și permit atât de multe de doze.
Directorul OMS, declarații privind imunizarea împotriva noului coronavirus
Într-o ședință oficială, Tedros Adhanom a declarat faptul că oamenii nu ar trebui să separe vaccinurile anti-COVID-19 de măsurile de protecție, considerând că una dintre acestea ar putea să o înlocuiască pe cealaltă. Acesta susține că atât vaccinarea cât și măsurile trebuie să fie luate împreună pentru a lupta împotriva pandemiei.
Mai mult de atât, acesta a declarat faptul că există o tendință de abuz a țărilor care au putere financiară mai mare de a-și vaccina întreaga populație, în timp ce țările cu venituri mici nu reușesc să primească suficiente doze.
„COVID19 este în creștere în țările cu rate mai scăzute de vaccinare (în Europa de Est), dar și în țările cu unele dintre cele mai mari rate de vaccinare (Europa de Vest). Vaccinul nu înlocuiește măsurile de precauție. Vaccinul reduce riscul de spitalizare, boli severe și moarte. Dar nu previn transmisia virusului. Continuăm să recomandăm teste, mască, distanță fizică, măsuri care să prevină zonele aglomerate și altele. Dar și să ne vaccinăm când considerăm. (…)
Nicio țară nu își poate vaccina pur și simplu pentru a ieși din pandemie.
Nu sunt vaccinuri sau: sunt vaccinuri și. Și nu este vorba despre câți oameni sunt vaccinați, ci despre cine este vaccinat: nu are sens să dai rapel la adulți sănătoși sau să vaccinezi copiii când lucrătorii din sănătate sau ce în vârstă sau alte grupe de risc încă așteaptă prima doză.
Țări cu cele mai mari acoperiri la vaccin continuă să achiziționeze mai mult vaccin, în timp ce țări cu venituri mici continuă să aștepte.
În fiecare zi sunt cu 6 vaccinuri administrate în plus la nivel global în țările cu venituri mici. E un scandal care trebuie să se oprească”, a declarat directorul general OMS, Tedros Adhanom.
OMS avertizează Europa de mai multe decese ale persoanelor infectate cu COVID-19
Având în vedere faptul că în Europa, cazurile sunt în continuă creștere, Organizația Mondială a Sănătății avertizează că din cauza numărului mare de infectări, mai multe decese ar putea fi înregistrate. Țările vizate de acest avertisment sunt Franța, Germania și Grecia. Tot acestea doresc să impună rapel la vaccin, pentru a se asigura că cetățenii vor fi complet imunizați.
Cu toate astea, în multe țări protestele sunt din ce în ce mai frecvente, în special vis-vis de noile măsuri luate, printre care și carantina pentru toată lumea și impunerea vaccinului anti-COVID-19.
„Se estimează că decesele raportate cumulate vor ajunge la peste 2,2 milioane până în primăvara anului viitor, pe baza tendințelor actuale. Toți avem oportunitatea și responsabilitatea de a ajuta la evitarea tragediilor inutile și a pierderilor de vieți omenești și de a limita perturbarea societății și a întreprinderilor în acest sezon de iarnă”, a spus el.”, a declarat OMS.