Decizia legată de port drapel care poate anula presiunea pe Simona Halep, atacată că „are tupeul” să ceară steagul României

de: BZI.ro
02:00, 30 apr. 2021

Marea Britanie va avea, pentru prima oară în istoria sa, un bărbat și o femeie ca purtători de drapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, în această vară, la Tokyo. Această inițiativă, care a fost încurajată de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) ca parte a planurilor sale privind egalitatea de gen, a fost primită cu entuziasm de Asociația Olimpică Britanică.

Decizia Marii Britanii de a desemna doi purtări de drapel la JO de la Tokyo poate ajuta COSR și pe Simona Halep

Decizia britanicilor poate fi un exemplu și pentru România, mai ales că s-a stârnit o discuție amplă după ce Simona Halep și-a anunțat dorința de a fi onorată cu purtarea drapelului țării noastre la Olimpiadă. Beatrice Câșlaru, fostă sportivă importantă a României, dublă medialiată la Jocurile Olimpice de vară, chiar a avut o reacție surprinzător de virulentă la adresa Simonei.

„Cine vrea ea să fie? Cum se face că are tupeul să pretindă asta, când ar fi fair-play întâi să câștige medalie și apoi, peste 3 ani, să ceară steagul! Sau, hai să îi dăm steagul dacă ne aduce aurul olimpic!”, a scris Câșlaru într-o postare pe Facebook.

Simona Halep va participa la Olimpiadă în proba de simplu și în cea de dublu mixt la tenis de câmp, alături de Horia Tecău, și speră să ia cel puțin o medalie. Acesta este principalul obiectiv anunțat de cea mai bună jucătoare a României pentru anul 2021.

Până acum, Marea Britanie a avut 26 de purtători de drapel la Olimpiadele de vară, între care trei femei

Până în prezent, țările participante la Jocurile Olimpice alegeau fie un bărbat, fie o femeie care să poarte drapelul național, în timp ce mergea în fața delegației de sportivi sau în momentul intrării pe stadion, cu ocazia ceremoniilor de deschidere și închidere. Delegațiile naționale vor putea desemna un bărbat și femeie ca purtători de drapel la Jocurile din acest an, după ce Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a schimbat anul trecut protocoalele sale, pentru a transmite un mesaj de egalitate între sexe.
Începând din 1906, Marea Britanie a avut 26 de purtători de drapel la Jocurile Olimpice, însă doar trei dintre aceștia au fost femei, anunță Agerpres.
Înotătoarea Anita Lonsbrough a devenit prima femeie britanică purtătoare de drapel, la JO de la Tokyo (1964), urmată de călăreața Lucinda Green, la ediția de la Los Angeles (1984) și judoka Kate Howey, la Atena (2004).

Simona Halep: „Mi-am scris pe pereți să nu mă dau bătută niciodată”

Simona Halep (29 de ani, numărul 3 WTA) se află la Madrid, acolo unde va participa, la turneul WTA patronat de Ion Țiriac. „Regina zgurii”, așa cum a fost numită de către specialiști, Simona Halep a participat la o sesiune de întrebări și răspunsuri organizată de către francezii de la Roland Garros. La rubrica „#chattingwithfans”, sportiva din Constanța le-a răspuns fanilor, prin zoom, scrie eurosport.ro.

Fan Italia: Cum te motivezi în momentele dificile? Am văzut că în meciurile grele de multe ori reușești să revii, ești definiția sportivului care nu se dă bătut niciodată

Simona Halep: Mi-am construit puterea mentală pe asta, mi-am scris pe pereți că nu mă dau bătută niciodată. Ai dreptate cu observația ta. Mereu îmi place să lupt pentru șansele pe care le am. Chiar cred că există o șansă, indiferent de scor și meci. Nu cedez pentru că îmi doresc să fac rezultate mari în carieră. Muncesc cu un psiholog pe partea mentală și mă ajută să am mai multă încredere în mine, să am încredere că pot face lucruri mari. Când mă confrunt cu provocări în partide, le îmbrățișez și lupt în mod natural. Am făcut progrese mari în această direcție, iar acest lucru m-a ajutat să câștig Grand Slamuri.

Simona Halep – Sara Sorribes Tormo, în turul 1 la Madrid

Simona Halep o va înfrunta în prima rundă pe spaniola Sara Sorribes Tormo (46 WTA), pe care a învins-o anul trecut în primul tur la Roland Garros, cu 6-4, 6-0.

„Mă simt bine și sunt fericită că sunt la Madrid. Aici, jocul meu arată bine și nu am ce să cer mai mult. La Madrid am avut rezultate grozave, iar condițiile de joc sunt foarte bune. Mă simt ca acasă, este un turneu bun și de fapt am așteptat doi ani să mă întorc”, a declarat Simona Halep.

Simona Halep a câștigat de două ori turneul de la Madrid, în 2016 și 2017, dar a disputat și alte două finale, una pierdută în 2014 în fața rusoaicei Maria Sharapova și alta în 2019, cedată în fața olandezei Kiki Bertens.

Posibilul traseu al Simonei Halep către al treilea titlu de la Madrid:

Turul 1: Sara Sorribes Tormo
Turul 2: Magda Linette/Saisai Zheng
Optimi: Elise Mertens/Elena Rybakina
Sferturi: Aryna Sabalenka/Victoria Azarenka/Sorana Cîrstea
Semifinale: Naomi Osaka/Karolina Pliskova
Finală: Ashleigh Barty/Elina Svitolina/Petra Kvitova/Garbine Muguruza

Cine a purtat drapelul României la Jocurile Olimpice de vară

2016, Rio de Janeiro: Cătălina Ponor – gimnastică
2012, Londra: Horia Tecău – tenis
2008, Beijing: Valeria Beșe – handbal
2004, Atena: Elisabeta Lipă – canotaj
2000, Sydney: Elisabeta Lipă – canotaj
1996, Atlanta: Iulică Ruican – canotaj
1992, Barcelona: Costel Grasu – atletism
1988, Seul: Vasile Andrei – lupte
1984, Los Angeles: Corneliu Ion – tir
1980, Moscova: Vasile Andrei – lupte
1976, Montreal: Nicolae Martinescu – lupte
1972, Munchen: Aurel Vernescu – kaiac-canoe
1968, Mexico City: Aurel Vernescu – kaiac-canoe
1964, Tokyo: Aurel Vernescu – kaiac-canoe
1960, Roma: Alexandru Bizim – atletism
1956, Melbourne: Iosif Sârbu – tir
1952, Helsinki: Dumitru Paraschivescu – atletism
1936, Berlin: Șerban Manciulescu – tir