Decanul Facultății de Știință și Ingineria Materialelor din cadrul TUIASI a dialogat despre importanța materialelor metalice și nemetalice pentru economia mondială și despre perspectivele de viitor, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

de: BZI.ro
17:14, 18 aug. 2020

Marţi, 18 august 2020, la ora 15.00, în Studioul BZI LIVE a fost programată o ediţie interesantă avându-l ca invitat pe conf. univ. dr. ing. Iulian Ioniţă, decanul Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Materialelor (SIM) din cadrul Universităţii Tehnice (TUIASI) „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Alături de domnia sa au fost abordate elemente legate de un domeniu cu implicaţii importante în lumea contemporană. Despre ce înseamnă Ştiinţă şi Ingineria Materialelor, importanta materialelor metalice şi nemetalice pentru economia mondială şi perspectivele de viitor s-a mai punctat în această producţie media.

De asemenea, despre vizibilitatea Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Materialelor, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, la nivel naţional şi internaţional, planurile pe care le are conf. univ. dr. ing. Iulian Ioniţă având în vedere că a mai obţinut un nou mandat de decan, pentru următorii 4 ani, se va mai dailoga. Mai departe, despre realităţi din învăţământul superior, din perspectiva predării on-line, relaţia cu studenţii şi noi perspective educaţionale au fost alte repere ale acestei emisiuni BZI LIVE.

„Deviza facultăţii noastre este: >”, arata conf. univ. dr. ing. Iulian Ioniţă

„Deviza facultăţii noastre este: >. Aceasta deviză îndrăzneaţă se adresează în primul rând absolvenţilor în domeniu şi nu numai”, a transmis decanul de la SIM. Pe de altă parte, se va dialoga şi despre inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii, relaţia şi colaborările cu mediul privat, proiecte naţionale şi internaţionale ale Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Materialelor, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Decanul a arătat că în facultate el şi echipa sa este preocupată de domenii ce au o utilitate în foarte multe dintre aspectele ce ţin de industrii variate precum: cea aeronautică, a autovehiculelor, a construcţiilor civile.

Pe de altă parte, profesorul a arătat că inclusiv specialişti din străinătate aleg să se perfecţioneze la facultatea pe care o reprezintă. Pe de altă parte, relaţia educaţionala şi ştiinţifică din facultatea politehnista reprezintă expresia dăruirii totale a cadrelor didactice pentru transmiterea celor mai noi cunoştinţe specifice domeniului Ingineria Materialelor, către toţi studenţii, masteranzii şi doctoranzii dornici să-şi dedice viitoarea cariera profesională unui domeniu care a marcat întotdeauna nivelul de dezvoltare în societate.