De post – Varză cu ciuperci
Oricine are acasă varză murată, însă dacă te-ai plictisit de reţeta clasică îţi propunem să găteşti acest preparat delicios şi anume, varză cu ciuperci.
Ingrediente:
- 1 varză murată
200 g ciuperci
2 cepe
1 morcov
2 linguri ulei
2 linguri bulion
boia dulce, după gust
3 roşii
sare
piper, după gust
Mod de preparare:
Ţii varza la desărat dacă e cazul, apoi o tai fideluţă şi o storci bine. Torni uleiul într-o cratiţă, adaugi ceapa tăiată mărunt, morcovul ras şi ciupercile feliate, le căleşti câteva minute, apoi adaugi varza, amesteci şi torni apă. Adaugi sare, dacă trebuie, piper, boia, roşiile date prin răzătoare şi bulionul.
Laşi la foc mic, amestecând din când în când, până se fierb ingredientele pe jumătate. Le răstorni într-o tavă antiaderentă, o acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptorul încins o oră. Îndepărtezi folia şi mai ţii încă 10 minute. O serveşti decorată după imaginaţie.