Prima pagină » Actualitate » De ce un proiect mixed-use este cea mai bună alegere pentru viitorul biroul al afacerii tale
De ce un proiect mixed-use este cea mai bună alegere pentru viitorul biroul al afacerii tale

De ce un proiect mixed-use este cea mai bună alegere pentru viitorul biroul al afacerii tale

16 nov. 2022, 07:29, 3 ,
în Actualitate

Multe voci spun astăzi că mediul de lucru hibrid este noul standard. Dar oare așa este?

Analizele făcute pentru piața de birouri din România arată că cererea de spații de birouri a ajuns la nivelul de dinaintea pandemiei. Cu toate acestea, pe măsură ce angajații au devenit mai obișnuiți cu flexibilitatea muncii și și-au construit viața în jurul acesteia, au ajuns să nu mai fie mulțumiți de vechiul standard. Astfel, partea dificilă pentru companii este să descopere cum să-i păstreze pe toți mulțumiți.

Înainte de adoptarea pe scară largă a muncii hibride, nu a existat un accent real pe calitatea vieții și pe timpul petrecut de angajați în trafic.  Să stai cât mai aproape de birou și să nu mai fii nevoit să stai kilometri întregi blocat în trafic, este probabil visul oricărui angajat. Din păcate, să ai locuința și biroul în locații suficient de apropiate una de cealaltă astfel încât să mergi prin parc, respirând aer proaspăt în drum spre și dinspre birou, este un vis pentru mulți.

Acest vis poate deveni realitate, iar în Iași Prime Kapital vine cu soluția: Silk District, un proiect imobiliar cu utilizare mixtă (n.red. mixed-use).

Silk District este un amplu proiect de regenerare urbană, de tip mixed-use, dezvoltat de Prime Kapital într-o zonă în plină expansiune a orașului Iași. Localizat excelent, proiectul are o conexiune directă cu centrul orașului și integrează apartamente spațioase, zone verzi extinse, clădiri de birouri Clasa A, un Community Center și spații comerciale dedicate rezidenților.

În total, Silk District va avea 104.400 metri pătrați de Birouri Clasa A, 1.491 de apartamente moderne și 40.500 metri pătrați de spații verzi, de promenadă și zone pentru biciclete. Ansamblul se întinde pe o suprafață de 10,1 hectare și se află la doar 15 minute de mers pe jos de Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” și 20 de minute de mers pe jos de Palatul Culturii. Construit în jurul conceputului “Cartierul 15 minute”, Silk District oferă posibilitatea de a avea locul de muncă, locuința, școala și acces la activități recreative într-un perimetru de doar 15 minute de mers pe jos.

Construcția clădirilor de birouri se va face în faze, fiind deja demarate deja lucrările pentru Faza I, care se va finaliza în septembrie 2023.

Astfel, Silk District va deveni un hub urban vibrant și plin de energie, o comunitate unită care se va bucura de beneficiile pe care le primești când poți locui aproape de job.

Reducerea stresului legat de timpul petrecut de angajați în trafic ar trebui sa fie în centrul atenției fiecărui angajator, iar proiectele imobiliare cu utilizare mixtă vin la pachet cu beneficii pentru atât pentru angajatori, cât și pentru angajați.

Ce oferă birourile din Silk District?

  • Compartimentare flexibilă, de la 250 metri pătrați până la 3.000 metri pătrați /etaj/clădire
  • Regim de înălțime: P + 7 etaje
  • Lobby cu volumetrie impresionantă, pe 2 etaje
  • Căi de acces multiple pentru fiecare clădire
  • Parcări subterane pe 2 niveluri
  • Stații pentru încărcarea mașinilor electrice
  • Parcări pentru biciclete
  • Lifturi rapide (1,6 m/sec.) cu acces direct în subsol
  • Fațadă din sticlă de 2,80 m înălțime, pentru lumină din plin
  • La finalul Fazei 3, suprafața dedicată birourilor pe un singur etaj va putea fi extinsă până la 9.000 metri pătrați
Comentarii
  • Un fel de cazemate cu de toate . La prețuri exorbitante. Totul la bot , nu te mai miști. Sau plătești ptr mișcare. Plătești ptr tot. Nu mă mir sa va dea Zaharia aer contra cost. Un fel de iobăgie mascată . Bordeiu boierului , regulile boierului. Aveți grijă în ce laț băgați gatul

  • Cladiri prost construite. Pilonii de rezistenta dintre etaje foarte subtiri pentru nivelul de inaltime. De asemenea prezenta unor rlemente de sustinere exterioara intre etaje realizate din beton cu grosime mica. Acelasi principiu de constructie se aplica si in Bucuresti in proiectele rezidentiale mari. Se construieste mult, rapid si prost mai peste tot.

    Inainte sa va cumparati un apartament intr-o cladire noua, cereti dezvoltatorului fotografii cu santierul inca de la faza de fundatie.

    Vizitati santierele inca din faza de constructie – de la nivelul domeniului public circulabil – faceti fotografii si analizati-le dupa.

    Nu cumparati ca prostii si in ultimul rand daca vrem sa vedem o scadere a preturilor actuale nesimtite sa incercam o perioada sa nu mai investim in zona imobiliara. Dezvoltatorii invoca intotdeauna preturile mari la materiale, dar faptul ca in ultimii ani si-au crescut adaosurile despre asta nu vorbesc. In Romania vs Ungaria de exemplu nu exista o reglementare pe aceasta speta, asa ca porcii de dezvoltatori va vand voua apartament si cu adaosuri care ajung la peste 30%.

    Personal nu recomand achizitia vreunui apartament in zona. La un cutremur gen 77 sau mai puternic vom avea marea surpriza in Romania sa vedem avarii serioase la asa zisele cladiri noi construite in ultimii 5-10 ani.

    Daca voi credeti ca ISC-ul mai face verificari asa cum facea odata sunteti tare naivi…

  • ISC , ai vrut sa spui 300 la suta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`