De ce sfecla rosie face minuni in bolile stomacului si ale intestinului

de: Echipa Bzi.ro
20:39, 01 mart. 2016
Sucul de sfecla rosie obtinut cu ajutorul storca­torului electric centrifugal este unul din cele mai bune remedii contra arsurilor gastrice, a refluxului gastro-esofagian sau a ulcerului. Acest suc este puternic alcalin, tamponand aciditatea excesiva din stomac. Cele mai bune rezultate se obtin combinand 100 ml de suc de sfecla rosie, cu 100 ml de suc de cartofi cruzi si 500 ml de suc de morcov. Rezulta o licoare cu un gust nu foarte placut, dar extraordinara pentru prevenirea si calmarea durerilor sau arsurilor gastrice produse de hiper­aciditate.

Reteta zilei: Cum sa prepari o supa delicioasa si sanatoasa cu sfecla rosie
 
Efectele benefice ale aces­tei legume nu se opresc insa la nive­lul stomacului. Intes­tinul este unul din marii beneficiari ai salatelor de sfecla, potrivit formula-as.ro. Acestea con­tin cantitati impre­sionante de substante nedigerabile, numite fi­bre alimentare, care curata siste­matic tubul digestiv, fiind un factor activ contra constipatiei si a sin­dromului colonului iritabil, dar si pentru prevenirea cancerului de colon si de rect. 

Sanatate curata: Aperitiv Dukan cu sfecla rosie

 
Administrarea sfeclei crude sau fierte, cate 150-300 de grame pe zi, previne boala, ajuta la norma­lizarea tranzitului intestinal, precum si la mentinerea tonusului fizic si psihic al bolnavului de cancer. Studii recente au aratat ca un consum corespunzator de sfecla cruda duce la formarea unui anumit tip de celule la nivelul intesti­nului gros (numite prescurtat CD8), care detecteaza si distrug formatiunile maligne la acest nivel.