De ce se recomandă să freci carnea cu lămâie, înainte de a o găti
Pentru o friptură de pui crocantă, trebuie doar să freci carnea cu zeamă de lămâie. De asemenea, sucul proaspăt al lămâii va împiedica prinderea fripturii de tavă, scrie retete.acasa.ro. Tot zeama de lămâie se foloseşte la friptură atunci când aceasta trebuie să iasă suculenta şi fragedă.
Dacă doreşti un curcan la cuptor, este recomandat să-l scoţi din frigider cu 2 – 2,5 ore înainte.
Dacă pregăteşti carnea pe grill, ai nevoie de 2 pulverizatoare: unul cu apă – pentru a stinge focul, altul cu oţet aromat – pentru aroma şi o crustă crocantă.
Nu prepara friptura imediat după ce ai scos carnea din frigider. Lasă carnea la temperatura camerei minim o oră.
Acest truc te va surprinde și îl vei repeta. Rezultatul va fi spectaculos. Cei dragi te vor felicita.