De ce se întinde zeama la murături: Cum să-ți salvezi rapid deliciile pentru iarnă

de: BZI.ro
11:55, 05 ian. 2022

Atunci când zeama de la varză se lipește de deget trebuie să știi de ce se întinde zeama de la murături pentru a rezolva problema cât mai rapid. De cele mai multe ori, zeama de la murături este vâscoasă deoarece nu a fost pusă sare suficientă pentru saramură. De asemenea, murăturile au stat la o temperatură prea ridicată.

Foarte importante sunt și ingredientele pe care le folosești atunci când pui varza sau alte legume la murat. Pentru a evita pe viitor astfel de incidente este bine să pui în saramură usturoi, hrean sau varză roșie. Proprietățile ce se conțin în aceste ingrediente reușesc să păstreze zeama murăturilor intactă.

Gospodinele spun că schimbarea saramurii nu este mereu o soluție foarte bună

De ce se întinde zeama la murături: Greșeli pe care le faci atunci când pui varza la murat

De cele mai multe ori, zeama începe să se întindă la varza murată. Cu siguranță multe gospodine au întâmpinat această problemă, însă puține știu care sunt cele mai eficiente trucuri pentru a salva deliciile pentru iarnă. Din moment ce murăturile tale au făcut floare, iar lichidul s-a băloșit, cu siguranță te întrebi ce greșeli ai comis când ai pus varza sau legumele la murat.

De cele mai multe ori, această problemă apare din cauza temperaturii din cămară. Dacă în locul unde depozitezi murăturile este prea cald, floarea și mucegaiul se vor extinde extrem de repede. Pentru a remedia problema trebuie să îndepărtezi cât mai rapid mucegaiul de pe murături și să le vânturi. Este foarte important să aerisești foarte bine murăturile înainte de a le închide din nou ermetic.

Pentru a remedia problema apărută, nu trebuie să adaugi conservanți sau alte remedii chimice

Gospodinele spun că schimbarea saramurii nu este mereu o soluție foarte bună. Acest remediu poate opri din fermentare murăturile, aceștia pierzându-și aroma și gustul desăvârșit. De asemenea, este foarte important ce sare adaugi atunci când pui la murat. Nu folosi niciodată sarea iodată, doar cea grunjoasă este potrivită pentru a obține murături perfecte.

Cum să scapi de „floarea” la murături: Cele mai eficiente remedii

Pentru a remedia problema apărută, nu trebuie să adaugi conservanți sau alte remedii chimice. De cele mai multe ori, conservanții chimici fac rău murăturile. Într-adevăr acestea se păstrează intacte, însă își pierd proprietățile, devenind chiar periculoase pentru sănătatea omului.

De cele mai multe ori, zeama începe să se întindă la varza murată

Cel mai sigur remediu pentru salvarea murăturilor de „floare” este vânturarea acestora. Astfel, trebuie să scurgi zeama de la murături într-un recipient destul de mare și să o „bați” extrem de bine. Cu ajutorul unei căni vânturi toată zeama din vas. Dacă te gândești să înlocuiești zeama băloșită, riști să-ți strici și varza sau gogonelele murate.

Din moment ce varza stă prea mult într-o zeamă vâscoasă, riști să-ți strici și gustul mâncării pregătite din ea. Odată ce murăturile stau prea mult timp într-o zeama lipicioasă, aceasta modifică gustul acestora. Astfel, există posibilitatea să obții o varză murată la cuptor cu aromă de mucegai.

De asemenea, este foarte important să dezinfectezi și să cureți foarte bine borcanele sau butoiul în care au stat murăturile. Pentru a crește șansele ca varza ta să numai prindă „floare” poți pune la fundul butoiului câțiva butuci de lemn. Sunt foarte importante și ingredientele pe care le adaugi în zeamă. Astfel, dacă pui crenguțe de cimbru, piper sau mărar uscat, vei reuși să păstrezi murăturile intacte.

Atunci când te întrebi de ce se întinde zeama la murături trebuie să știi care sunt ingredientele care nu trebuie folosite atunci când pui legumele sau varza la murat. De asemenea, este bine să cunoști care sunt cele mai eficiente remedii pentru rezolvarea problemei, doar astfel vei reuși să te bucuri de acest deliciu o perioadă mai lungă.

Cel mai sigur remediu pentru salvarea murăturilor de „floare” este vânturarea acestora