De ce rădăcina de la floarea creasta cocoșului e bună pentru femei
Descoperită în urmă cu peste 100 de ani, floarea creasta cocoșului s-a dovedit eficientă în multe afecțiuni la care sunt predispuse femeile, cum sunt problemele legate de menstruație și menopauză.
Floarea creasta cocoșului provine din America de Nord și se folosește în scop medicinal, deoarece conține un amestec de substanțe chimice terapeutice care aduc beneficii sănătății femeilor.
Ce boli tratează floarea creasta cocoșului
De cele mai multe ori, rădăcina de creasta cocoșului a fost utilizată pentru a ameliora simptomele menopauzei, în special bufeurile. Poate calma durerile menstruale și unele stări asociate, cum este sindromul premenstrual.
De asemenea, acționează ca antiinflamator și alină durerile musculare. Rădăcina florii de creasta cocoșului poate fi recomandată și în tratamentul pentru curățarea membranelor mucoase și calmarea tusei.
Această plantă conține fitoestrogeni care are un efect intens de tratament în cazul bufeurilor, transpirației excesive și uscăciunii vaginale, dar și alte simptome legate de menopauză și de perioada de după naștere. În plus, planta conține fitoestrogeni, compuși vegetali care au un efect similar cu cel al estrogenului produs de corp.
Fitoestrogenii se leagă de receptorii hormonilor din sâni, uter și alte părți ale corpului, ameliorând simptomele de menopauză fără a crește riscul de cancer mamar, un posibil efect secundar al terapiei hormonale.
Are efecte antiseptice, dar ce înseamnă cu adevărat acest aspect? Ei bine, rădăcina poate înlocui cu succes medicamentele care calmează durerile menstruale, precum sunt efectele anumitor ceaiuri cu miros neplăcut.
De asemenea, crește fluxul sangvin spre uter și reduce intensitatea contracțiilor utrine. Această proprietate o face folositoate și în timpul travaliului, dar și după naștere.
Care este planta nemuritoare, benefică organismului
Planta nemuritoare este amarantul sau floarea creasta cocoșului, după cum i se mai spune în popor. Această plantă este benefică pentru oprirea modificării celulelor anormale, pentru sistemul osos și rahitism. Ea arată ca o creastă și se mai numește și planta nemuritoare și chiar este o plantă vindecătoare.
Frunzele ei se folosesc in salate sau ceaiuri, în timp ce semințele se pot folosi pentru ulei sau pot fi măcinate și puse în făină. Creasta Cocoșului este bogată în vitamina K și acid folic. Substanțele din interiorul plantei nemuritoare pot duce la oprirea modificării celulelor anormale. Planta nemuritoare mai este benefică și pentru sănătatea oaselor.
Pentru copii, se poate da ulei din această plantă. Este bună și pentru rahitism. De asemenea, ca la orice altă plantă medicament, deși are o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului uman, plante are și contraindicații. Astfel, persoanele cu probleme la fiere, adică cei cu pietre, nu trebuie să consume floarea creasta cocoșului.
Pe lângă beneficiile sale pentru organism, aceasta floare se îngrijește și ușor pentru că se mulțumește cu puțin, grație originii sale din regiunile uscate și bătute de vânturi ale Africii. Este recomandat totuși ca pe timpul verii să fie udată cel puțin o dată pe săptămână indiferent de cât de cald este afara.
Floarea creasta cocoșului poate atinge înălțimea de 50 cm dacă este îngrijită cum trebuie și este rezistentă la dăunători, iar dacă totuși este atacată de paraziți se taie doar partea afectată a plantei.