Prima pagină » Culinar » De ce nu e bine să mănânci sandviş la prânz
De ce nu e bine să mănânci sandviş la prânz

De ce nu e bine să mănânci sandviş la prânz

02 mart. 2020, 11:10,
în Culinar

Pâinea şi ingredientele din sandviş te hrănesc pentru moment, însă instalează oboseala pe termen lung. Cea mai bună variantă ca să nu îţi pierzi energia după pauză de masă de la muncă este să mănânci fructe, în special cele care conţin magneziu. Shake-ul de banane, de exemplu, e cea mai bună alegere pe care o poţi face pentru sănătatea şi silueta ta într-o zi încărcată de muncă.

Un simplu sandviş depăşeşte numărul indicat de calorii, iar consumat zilnic, te îngraşa fără să îţi dai seama. Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au strâns informaţii de la 27.000 de adulţi care mâncau zilnic câte un sandviş la prânz.

Aceştia au remarcat că fiecare sandviş însemna o sută de calorii în plus, iar asta s-a văzut imediat pe silueta lor. În plus, analizele medicale ale acestora indicau un colesterol mărit cu 5% după numai o lună de mâncat sandviş.

Carnea procesată din sandvişurile prezente în supermarketuri şi caşcavalul plin de arome şi coloranţi păcălesc creierul incitându-l la un consum cât mai mare de E-uri, unele dintre ele cancerigene. Dacă vrei să mănânci un sandviş sănătos la prânz, încearcă să îl prepari chiar tu.

De ce nu e bine să mănânci sandviş la prânz

Înlocuieşte pâinea albă cu cea integrală şi evita mezelurile procesate. Ia carne de la abator şi nu folosi sosurile sintetice din comerţ. Mănâncă sandvişuri mai mici şi adăugă legume proaspete în ele.

Nu folosi multe condimente şi evită să sărezi, pe rând, legumele şi carnea. Caşcavalul ori brânzeturile pe care le foloseşti pentru prepararea sandvişului sunt deja sărate. Excesul de sare duce la hipertensiune, o problemă medicală destul de severă.

Cantitatea recomandată de sare pe zi este de 6 grame. Tot ce depăşeşte această valoare înseamnă probleme cu tensiunea. Foarte important! Pentru a evita balonarea după un sandviş copios, fă pauză o jumătate de oră şi abia după aceea e indicat să bei apă sau suc.

Dacă eşti în dubii intre maioneză şi ketchup pentru sandvişul tău, alege a treia cale: muştarul. Boabele de muştar fac bine inimii. În plus, muştarul este destul de săţios, motiv pentru care nu vei mai vrea să mănânci al doilea sandviş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`