De ce ne dor rinichii iarna
Deseori, afectiunile renale sunt confundate cu cele genitale, cu problemele coloanei vertebrale sau cu sindromul colonului iritabil. E important sa depistezi rapid cauza si sa descoperi de ce te dor rinichii, ca sa nu faci blocaj renal si sa iti fie pusa viata in pericol. Printre cele mai intalnite simptome ale bolilor renale se numara: urina inchisa la culoare, prezenta sangelui in urina si dificultatea de a elimina lichidele din corp, mainile si picioarele umflate, greata, varsaturile, febra, respiratia urat mirositoare, ametelile. La acestea se mai adauga si constipatia sau diareea, gustul metalic in gura, mancarimile pielii, scaderea puterii de concentrare, senzatia de sete continua si oboseala accentuata, fara sa depui un efort mai mare decat de obicei.
Daca te intrebi de ce te dor rinichii, e posibil sa fie vorba de o inflamatie a rinichilor, de prezenta unor infectii la nivelul acestora sau a tractului urinar, dar si de fragmente ale unor tumori mai vechi. Pietrele la rinichi si trecerea acestora in calea urinara reprezinta o alta posibila cauza a durerii.
Cum iti distrugi rinichii fara sa iti dai seama
Iarna, te dor rinichii din cauza temperaturilor scazute
De ce te dor rinichii mai ales in sezonul rece? Frigul si umezeala afecteaza functia rinichilor si a aparatului urinar, asadar este indicat sa iei rapid masuri. Efortul fizic si consumul prea mare de lichide pot fi si ele de vina pentru semnalele de alarma transmise de rinichi. Oricare ar fi cauza durerii de rinichi, trebuie sa mergi la doctor daca aceasta persista si devine tot mai greu de suportat. In urma analizelor de sange si de urina, specialistul iti va prescrie un tratament adecvat cu antibiotice si antiinflamatoare, analgezice si/sau antispastice. In functie de gravitate, e posibil sa fie nevoie de ecografia tractului urinar, de tomografie abdominala sau de RMN.