De ce Marcel Ciolacu nu vrea adoptarea Legii Suveranității?!
Printr-un demers civic, Legea Suveranității a strâns peste 100.000 de semnături şi a fost introdusă în Parlamentul României. Sunt numeroase personalități printre care Florin Zamfirescu, Ilie Șerbănescu, Carmen Tănase, Mihai Gruia care au semnat pentru Legea Suveranității. Totuşi, în condiţiile în care aceasta a ajuns la Parlament şi au fost parlamentari de la PSD care au semnat pentru ea, este de întrebat de ce, după semnături, politicienii social democrați au revenit asupra deciziei și le-au retras. Ce interes are Marcel Ciolacu de nu vrea adoptarea Legii Suveranității?
Legea Suveranității este o lege prin care se interzic mai multe aspecte. Menită pentru a proteja resursele naturale a României, și nu numai, legea interzice exportul de lemn brut, interzice finanțarea serviciilor secrete din activități comerciale cu caracter privat dar și reptratierea aurului.
Marcel Ciolacu a făcut presiuni pentru ca parlamentarii PSD să-și retragă semnăturile?
Ajunsă în Parlamentul României după ce a fost publicată în Monitorul Oficial ca urmare a sute de mii de semnături, Legea Suveranității riscă să fie retrasă din forul legislativ. Vorbim despre faptul că, dacă iniţial, parlamentarii PSD au semnat pentru demersul civic, în aceste momente sunt mai mulţi care şi-au retras semnăturile. Cel mai probabil urmând linia de partid pe care Marcel Ciolacu a trasat-o, social democrații și-au retras semnăturile.
Nu este concret de ce Marcel Ciolacu dorește ca, legea care protejează arborii din România, care interzice finanțarea din activități comerciale a serviciilor secrete românești, să nu fie adoptată de către Parlamentul României. În fond este cu atât mai şocant cu cât legea nu are caracter politic ea aparținând românilor care au semnat petiția națională.
Desigur, putem să citim CV-ul acestuia din care reiese că are studii postuniversitare la Colegiul Național de Apărare București, cunoscută academie prin care mulți ”acoperiți” din țară au urmat cursurile.
Marcel Ciolacu nu vrea adoptarea Legii off-shore în varianta în care România ar câștiga redevențe consistente
În altă ordine de idei, Marcel Ciolacu este un puternic contestatar a vechii legi off shore, lege care reglementează extragerea gazelor naturale din Marea Neagră. Așadar, cu toate că fosta lege prevedea redevențe de 30%, în acest context, Ciolacu pare că dorește redevențe mai mici.
În aceste condiții se poate vorbi despre trădare națională? Cine va plăti pentru posibila trădare și posibila țeapă pe care o vom lua dacă se vor stabili redevențe infime? Justiţia mai există în România? Mai sunt patrioți în serviciile secrete? Patrioți care să intervină să apere resursele României. Interesele cui le apără Marcel Ciolacu prin adoptarea unor poziționări contra.
Sunt multe personalități care susţin Legea Suveranității. Cotidianul BZI.RO susţine demersul apolitic, demers care este menit pentru a pune frână asupra jafului organizat din România ultimilor 30 de ani!