Prima pagină » Culinar » De ce e bine să bei zeamă de varză murată după sărbători
De ce e bine să bei zeamă de varză murată după sărbători

De ce e bine să bei zeamă de varză murată după sărbători

01 ian. 2020, 07:00,
în Culinar

Zeamă de varză murată e o excelentă sursă de vitamine şi antioxidanţi. Te detoxifică, te ajută să te refaci după mesele copioase şi e un excelent leac antimahmureală. Însă beneficiile ei nu se opresc aici!

Zeama de varză regenerează şi dă energie

În fiecare dimineaţă,bea pe stomacul gol un pahar cu zeamă de varză murată (numită şi moare). Conţine vitamine,substanţe nutritive,cu efect de regenerare şi tonifiere. Moarea este bogată şi în fibre,ajutând tranzitul intestinal. Stimulează eliminarea toxinelor din organism,ceea ce este cât se poate de indicat după mesele bogate de Sărbători.

E bună contra crampelor musculare

Dacă ai dansat pe rupte de Crăciun ori de Revelion şi ai febră muscularăsau crampe musculare,o gură de zeamă de varză te ajută să te refaci mai repede. La fel şi dacă ai schiat la munte sau ai făcut drumeţii în mini-vacanţa de Sărbători.

Leac contra durerilor în gât

Ai răcit sau te chinuie durerile în gât? Moarea te ajută să te faci bine mai repede. Consumă zeamă de varză în saramură – aceasta este cea care are proprietăţi curative în caz de răceli sau gripe. În plus,întăreşte imunitatea.

Dă gust mâncărurilor

Dacă nu îţi place gustul ei,foloseşte zeama în preparatele tale. Poţi asezona cu ea salatele şi sosurile,o poţi adăuga în ciorbe sau în legumele pe care le fierbi sau le găteşti la cuptor. Moarea va adăuga un plus de savoare mâncărurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`