Prima pagină » Culinar » De ce bicarbonatul de sodiu nu trebuie stins cu oțet
De ce bicarbonatul de sodiu nu trebuie stins cu oțet

De ce bicarbonatul de sodiu nu trebuie stins cu oțet

14 mai 2020, 13:10,
în Culinar

Am adunat o întreagă listă de greșeli tipice, pe care uneori le săvârșesc chiar și gospodinele experimentate. Și iată ce a rezultat! Un secol de trăiești, un secol să înveți!

Veți afla de ce bicarbonatul de sodiu nu trebuie stins cu oțet și alte 6 descoperiri gastronomice unice, care neîndoielnic vă vor ajuta să pregătiți adevărate capodopere culinare!

Nu adăugaţi roşiile odată cu celelalte legume

De fapt, roșiile conțin un acid, care „frânează” prepararea celorlalte legume. De aceea, inițial puneți ceapa, morcovul, ardeiul în cratiță și adăugați roșiile la sfârșitul fierberii.

Nu spălaţi pastele făinoase

Pe suprafața pastelor fierte rămâne amidonul, care contribuie la absorbția sosului de roșii, iar acesta este un detaliu important din procesul de preparare a acestui produs. Și țineți minte: pastele calitative, din soiuri dure de grâu, nu se lipesc și nu se răsfierb. De aceea, înainte de cumpărare atrageți atenția la compoziția lor.

Nu săraţi supa la începutul preparării ei

Imaginați-vă că sărați supă la începutul fierberii. Apoi ea fierbe îndelung și scade treptat: volumul ei se reduce, iar cantitatea de sare rămâne neschimbată. Drept consecință, supa va fi prea sărată.

Nu faceţi piureul cu blenderul

Blenderul va transforma cartofii fierți într-un „lipici” vâscos și maleabil! Este mai rezonabil să folosiți zdrobitorul pentru piure, furculița sau chiar ţelul, când doriți să pisați cartofii.

Nu puneţi umplutură multă pe blatul de pizza

Cantitatea mare de umplutură împiedică coacerea adecvată a aluatului. De asemenea, servirea unei asemenea pizza este neconfortabilă: ingredientele de pe ea cad și se răspândesc întruna.

Nu tocaţi ceapa din timp

Ceapă mărunțită devine amăruie peste doar 7-10 minute. De aceea, ea trebuie tocată chiar înainte de a fi adăugată în mâncare.

Nu stingeţi bicarbonatul de sodiu cu oţet

Când bicarbonatul de sodiu este stins cu oțet, cea mai mare parte din bioxidul de carbon rezultat, care este necesar pentru afânarea aluatului, se evaporă. Vă sfătuim să încercați un alt mod de adăugare a bicarbonatului de sodiu în copturi: turnați câte 3-4 linguri de apă în 2 pahare, după care dizolvați bicarbonatul de sodiu într-unul dintre ele și puțin suc sau sare de lămâie în celălalt. Apoi adăugați conținutul paharelor în aluat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`