De ce ar trebuii să mănânci șofran?
Șofranul este un condiment unic, care are multe proprietăți de vindecare pentru organism. Aflați de ce ar trebui să includeți șofranul în dieta dvs. în această toamnă.
Sofranul saturează corpul cu minerale
Șofranul este o sursă bună de minerale. În special, prin includerea acestui condiment în dietă, puteți satura corpul cu potasiu, calciu, magneziu, mangan, fier, seleniu și zinc. Potasiul are un efect benefic asupra muncii mușchiului inimii și normalizează tensiunea arterială, manganul și zincul fiind necesare organismului pentru sinteza acizilor antioxidanți, iar fierul este necesar pentru reproducerea eritrocitelor.
Îmbunătățește vederea
Oamenii de știință au efectuat un studiu, ale cărui rezultate au dovedit că șofranul are un efect pozitiv asupra vederii persoanelor care suferă de așa-numita degenerare musculară. Astfel de schimbări în organism sunt asociate cu procesul natural de îmbătrânire. Cum afectează condimentul corpul? Șofranul acționează ca un puternic antioxidant prin afectarea genelor care controlează nivelurile de acizi grași din membranele celulare. Astfel, celulele vizuale devin mai puternice.
Combate depresia
Șofranul este bogat în uleiuri esențiale valoroase, inclusiv pinen, borneol, terpinen și multe altele. Aceste componente au un efect antioxidant asupra organismului, calmează sistemul nervos și îmbunătățesc starea de spirit. În plus, condimentul conține crocină, care este clasificat ca un antidepresiv natural.
Sofranul are grijă de piele
Proprietățile benefice ale șofranului pot include și capacitatea sa de a influența starea pielii. Condimentul este adesea folosit ca ingredient în produsele cosmetice anti-îmbătrânire. S-a dovedit că șofranul îmbunătățește tenul, netezește ridurile fine, reduce aspectul petelor de vârstă și stimulează procesele metabolice din celule.
Îndepărtează toxinele
Compoziția bogată a condimentului face din șofran un remediu indispensabil pentru tratamentul multor afecțiuni. Oamenii de știință consideră că este unul dintre cele mai eficiente antiseptice naturale. Se știe că șofranul este utilizat nu numai pentru tratarea nevrozelor și insomniei, ci și pentru a ajuta la curățarea sângelui și la eliminarea toxinelor din organism.