De ce bărbații au erecție dimineața

de: Echipa Bzi.ro
09:00, 07 ian. 2020

De ce apare erecția de dimineața? Un semn de sănătate, erecția de dimineață nu afectează neapărat toți bărbații. În realitate, de unde vine acest fenomen cauzat de nicio emoție? Ar trebui să ne facem griji pentru absența lui?

Pentru a asigura liniștirea sexului masculin, dezvăluim o idee preconcepută care durează de mult timp. Când te trezești, după somn, dacă penisul nu se umflă, nu te panica! De fapt, în a doua parte a nopții, practic toți bărbații au ceea ce specialiștii numesc „erecție reflexă”.

Se manifestă în timpul somnului REM, această fază în care suntem cufundați în vise. Erecția de dimineață este pur și simplu o extensie a celei care are loc peste noapte.

De ce apare erecția de dimineața?

Cu toate acestea, în cazul tulburărilor de somn, acest fenomen nu poate avea loc. În plus, unii indivizi pot avea erecții reflexe în timpul nopții, dar nu la trezire, fără a avea neapărat disfuncții erectile.

Când trebuie să vă faceți griji? Absența unei erecții în urma stimulării sexuale sau în timpul masturbării este un semnal de alarmă. În acest caz, este recomandat să vorbiți cu medicul dumneavoastră pentru a lua în considerare o schimbare a stilului de viață sau a tratamentului medical.

Disfuncția erectilă ar scădea productivitatea la locul de muncă

Un studiu publicat în International Journal of Clinical Practice pe mai mult de 52.000 de bărbați din opt țări diferite din întreaga lume arată că disfuncția erectilă afectează mințile celor care suferă de ea. Acest fenomen ar duce la pierderea productivității la locul de muncă și la o calitate mai scăzută a vieții legată de sănătate. Pentru acest studiu de observație transversală, cercetătorii au utilizat date despre bărbați cu vârste între 40 și 70 de ani din Franța, Italia, Brazilia, China, Germania, Spania, Regatul Unit și din Statele Unite, pe baza sondajelor naționale de sănătate și bunăstare 2015-2016.

Cercetătorii s-au bazat pe auto-rapoarte ale pacienților și au evaluat dificultățile lor în realizarea sau menținerea unei erecții pe o perioadă de șase luni. Prevalența generală a tulburărilor a fost de 49,7%, in toate țările combinate, cu Italia în fruntea listei (54,7%). În comparație cu bărbații fără astfel de tulburări, cei care se consideră afectați de disfuncția erectilă au raportat rate semnificativ mai mari de absentism din muncă (7,1% față de 3,2%), o productivitate mai scăzută la locul de muncă ( 24,8% față de 11,2%) și implicare mai mică în activități extraprofesionale (28,6% față de 14,5%). Totuși, acest studiu are unele limitări, în măsura în care se bazează în principal pe auto-rapoartele participanților.