De ce apar ridurile de pe gât și cum să le tratezi

de: Echipa Bzi.ro
11:18, 25 feb. 2021

Știați că ridurile din jurul gâtului sunt considerate unele dintre semnalele cheie ale îmbătrânirii, care împreună cu pielea gâtului ne dau vârstă. În esență aceste semne de pe gât pot apărea de la o vârstă fragedă. Astăzi, tot mai mulți tineri se plâng dermatologilor cu privire la acesta problema, unul din cei mai importanți factori sunt telefoanele mobile.

Semnele orizontale ale gâtului au mult de-a face cu poziționarea corpului nostru. „Cu cât vă mișcăți mai mult, cu atât veți întări mușchii și pielea din zona gâtului . Dacă nu puteți schimbă faptul că trebuie să utilizați o mulțime de smartphone-uri, nu uitați să îl ridicați cel puțîn la nivelul ochilor și să nu vă uitați în jos „, explică dermatologa din New York Jeannette Graf.

De ce apar ridurile de pe gât?

Chiar și atunci când suntem făt, țesutul conjunctiv primordial, din care se formează straturi musculare cresc în jurul țesutului conjunctiv si ulterior se formează în pliuri. Acestea includ și colierul al lui Venus, ridurile transversale care înconjoară gâtul și, prin urmare, au primit un astfel de nume simbolic.

Pielea de pe gât își pierde elasticitatea în timp și tinde să se întindă mult. Situația se agravează odată cu înaintarea în vârstă: ridurile de pe gât devin mai adânci, mai întunecate, mai largi, iar pielea se lasă. Luați în considerare mai multe motive care afectează corpul nostru în ansamblu și contribuie la faptul că ridurile de pe gât devin mai pronunțate odată cu vârsta:

  • Predispoziție ereditară asociată cu subțierea rapidă a stratului de țesut adipos subcutanat. Iar la persoanele slabe care nu sunt predispuse la supraponderalitate, acest strat de piele se poate atrofia treptat cu totul.
  • Poziția incorectă obișnuită în timpul multor ore de lucru la computer, când ne îndreptăm involuntar capul spre monitor, muncă sedentară prelungită, citind câteva ore – toate acestea pot duce la dezvoltarea unei boli precum osteocondroza coloanei cervicale .
  • Depunerea sărurilor în regiunea celei de-a șaptea vertebre este cauzată din cauza gâtul înclinat în mod constant înainte, ceea ce contribuie și la formarea ridurilor.
  • Purtarea hainelor cu guler prea strâns afectează negativ formarea ridurilor adânci pe gât.

În era digitală modernă, formarea ridurilor de pe gât au loc deja la o vârstă fragedă. Americanii au introdus conceptul de gât tehnologic pentru a se referi la gâturile persoanelor care sunt în mod constant în smartphone-uri și în fața unui computer. Fii atent la modul în care folosim telefonul. În 90% din cazuri, în timp ce vizualizăm mesaje pe telefon, avem tendința să înclinăm capul în jos spre ecranul smartphone-ului, mai degrabă decât să privim drept înainte și să nu ridicăm telefonul la nivelul ochilor. Și dacă, printre altele, avem încă probleme cu coloana vertebrală precum înclinarea și scolioză, atunci formarea ridurilor este garantată 100%.

Cum să vă îngrijiți în mod corespunzător pielea gâtului pentru a preveni apariția ridurilor

Pentru a preveni dezvoltarea formării timpurii a ridurilor de pe gât, ar trebui:

  • în primul rând, urmați postura corectă;
  • ridicați smartphone-urile și gadgeturile la nivelul ochilor și nu vă înclinați gâtul;
  • exerciții și yoga pentru menținerea sănătății mușchilor spatelui;
  • și regulă principală: trebuie să începeți să vă îngrijiți pielea gâtului cât mai curând posibil.

Sunt masajele eficiente pentru eliminarea ridurilor gâtului

Masajele, exercițiile de fitness pentru față, măștile și plasturii vor fi ineficiente și nu vor elimina ridurile de pe gât, deoarece pliurile sunt deja așezate și fiecare înclinare și întoarcere a capului va duce inevitabil la formarea ridurilor. Toate acestea sunt măsuri preventive. Un masaj la spate va fi mai eficient, dar dacă primiți și un masaj pentru față și gât, acesta va promova relaxarea musculară și relaxarea generală.

Ce tratamente de înfrumusețare vă pot ajută să scăpați de Colierul lui Venus

Tratamentul de îngrijire a pielii gâtului ar trebuii făcut pe tot parcusul vieții, mai ales dacă nu sunteți gata să renunțați la utilizarea gadgeturilor. Îngrijirea la domiciliu ar trebui să fie zilnică, procedurile într-un salon ar trebui făcute la recomandarea unui specialist, iar acestea vor fi individuale în fiecare caz.

Faceți acum un mic pas – monitorizați-vă postura și îngrijiți-vă în mod regulat pielea gâtului.