De ce apar coșurile pe față și cum să scapi de ele. 9 sfaturi de la specialiști
Cum să scapi de acneea feței și să îmbunătățești sănătatea pielii de pe fata? Probabil că acesta întrebare ți-ai pus-o cel puțin odată în viață. Coșurile afectează în principal adolescenții, acesta problemă este foarte neplăcută și iți afectează aspectul tău.
Acneea sau coșurile sunt o tulburare a glandelor sebacee a pielii. Este cauzată de proliferarea bacteriilor în locurile în care porii sunt înfundați. Ca urmare, există inflamație, roșeață a pielii – acnee obișnuită sau puncte negre.
Nu este ușor să tratezi coșurile, boala recidivează adesea și poate dura ani de zile. Chiar și Jennifer Lopez a dezvăluit tratamentul ei împotrivă coșurile. Dacă boala durează destul de mult timp atunci s-ar putea să aveți probleme cu activitatea glandelor endocrine.
Cum să scapi de coșurile de pe fata?
Pentru a combate bacteriile care favorizează apariția coșurile, trebuie să păstrați o piele. Trebuie să vă spălați mai des (fără săpun), la fiecare 3-4 ore, ceea ce duce la o scădere a sebumului pe față și murdărie – un teren de reproducere pentru infecții. Dimineața și înainte de a merge la culcare, ar trebui să folosiți săpun, ștergeți-vă fața cu un prosop curat. Este imperativ să excludeți alimentele prea grase , să consolidați sistemul imunitar și să vă temperați. Depinde de fiecare om dar poți încercă să scapi de coșuri și cu bicarbonat de sodiu.
10 pași pentru a curăța perfect pielea și să stopezi apariția coșurilor pe fata
Doar 10 pași și în 1-2 săptămâni vei avea o față curată. Este important să respectați cu strictețe și temeinic fiecare punct. Deci, cum să scapi de coșurile feței și să îmbunătățești starea pielii – rezultat 100%.
1. Bea un pahar (150-200 ml.) De apă plata în fiecare dimineață, imediat după spălarea dinților. Și, de asemenea, înainte și după masă bea jumătate de pahar (100 ml.) de apă. În timpul zilei, trebuie să consumați aproximativ 2,5 litri de apa. Apa reduce concentrația de toxine endogene și efectul lor toxic și, de asemenea, accelerează eliminarea lor mai rapidă din organism.
2. Evitați să mâncați în exces mai ales noaptea. Nu mâncați după 19:00! Puteți manca doar fructe și lichide (ceai, de preferință verde fără zahăr, băuturi din fructe etc.). Plimbările în aer curat, precum și un somn complet sănătos sunt de dorit, vor aduce beneficii nu doar pielii ci și stării generale a corpului. Vei deveni mai frumos și mai subțire. Evită stresul!
3. Eliminați carnea (sau reduceți consumul la minimum) sub orice formă (carne de porc, carne de vită, pui etc.). Carnea nu este complet digerată și provoacă putrefacție în intestinul gros, datorită toxinelor puternice care se formează. Din aceasta cauza, imunitatea este redusă brusc. Prea multe resurse ale corpului sunt utilizate pentru neutralizarea toxinelor interne și nu mai există suficientă forță pentru agenții patogeni (externi) (stafilococ, streptococ), care provoacă o erupție purulentă.
4. Reduceți utilizarea oricărei grăsimi, în special a animalelor (de preferință la minimum) : cărnuri grase, untură, cârnați, maioneză etc. Eliminați total grăsimile de origine animala din dietă (cel puțîn temporar). Grăsimea este secretată activ de glandele sebacee ale pielii (în special pe față) și este un excelent teren de reproducere pentru agenții patogeni al coșurilor.
5. Reduceți consumul de pâine. Abțineți-vă de la chifle, pâini, prăjituri, produse de patiserie. Acest lucru vă reduce factorul de fermentație din colon. Ar trebui să excludeți berea, chefirul etc. Reduceți utilizarea zahărului, acesta poate fi înlocuit cu miere. Eliminați complet băuturile acidulate.
6. Nu fumați și nu beți băuturi alcoolice (în special bere!) . Puteți lua simultan complexe de vitamine.
7. Spălați-vă fața cu un săpun antibacterian pe fata. Este imperativ să vă spălați înainte de culcare, dimineața și din nou o dată pe zi cu doar Apă rece. Elimină spălarea feței cu săpun obișnuit. Este indicat să renunți la săpun și la duș, există geluri speciale pentru acest lucru, nu se usucă și îți mențin pielea sănătoasă. Pentru bărbați: bărbieritul este obligatoriu numai de sus în jos, în cursul creșterii părului, altfel este posibilă „îndoirea părului” și inflamația. Ar trebui să vă ștergeți fața cu un prosop curat, de preferință de unică folosință, de asemenea de sus în jos.
8. Dacă nu există contraindicații și după consultarea unui specialist, este recomandabil să faceți peeling cu laser. Acest lucru reduce dramatic numărul de acarieni ai pielii, care desfigurează fața, lăsând în urmă umflături și cicatrici.
9. Este recomandat să consumați mai multe cereale (orez, hrișcă, fulgi de ovăz, mei etc.) cu lapte (cu conținut scăzut de grăsimi – 0,5% sau 1,5%) sau fără lapte, mai multe fructe, legume: măsline, mere, banane, lămâi, nuci etc. Proteinele trebuie obținute din pește și legume bogate în proteine. Mănâncă multă brânză cu conținut scăzut de grăsimi.