Daniel Roxin: O personalitate mai diferită

de: Ștefan L Condurache
16:16, 01 feb. 2022

Daniel Roxin este o personalitate de origine română ce și-a făcut simțită prezența în ultimii ani atât la televizor, cât și în mediul online.

În ultima perioadă s-a auzit poate mai puțin, însă cu câțiva ani în urma Daniel Roxin era un nume destul de cunoscut în rândul multor oameni. Acesta este autorul a mai multor cărți precum „Misterele din Pădurea Baciu”, „Spiritul dacic renaște” și „Nemurire”. Totodată, acesta este un realizator și prezentator de emisiuni culturale precum „Adevăruri tulburătoare” și „Mistere la granițele cunoașterii”. Acesta a realizat o serie lungă de proiecte ce nu pot fi incorporate într-un singur articol.

Adesea, în cadrul emisiunilor vorbește despre istoria româniei

Informații din biografie

Biografia lui Daniel Roxin este una interesantă ce arată un progres permanent spre atingerea scopurilor sale.

Pe lângă proiectele pe care le-a realizat în decursul activității sale, acesta a primit mai multe premii pentru munca făcută cu multă sârguință. Dintre acestea putem enumera premiul I oferit de către Uniunea Ziariștilor Profesioniști din Romania pentru „Producții de televiziune” din categoria scurtmetraj a videoclipului „Enigma Coloanei Infinitului”.

Daniel Roxin are un site si un canal de YouTube propriu

De asemenea, se poate adăuga premiul special din parte juriului pentru realizarea filmului „Tracii, istorie ascunsă” în cadrul Festivalului Internațional de Film Etnografic din Zlatna. Juriul a fost format din regizorul Nicolae Mărgineanu, maestrul Dorel Vișan, criticul Nicolae Călin Căliman și mulți oameni de seamă.

Daniel Roxin: Autor de cărți

Ultima sa carte se intitulează „Enigma tăblițelor de la Sinaia” și a fost publicată în anul 2018. Această scriere este bazată pe faptul că un lingvist de origine rusă a reușit să facă cunoscută existența unor tăblițe din aur, 50 la număr. Creația sa dorind a fi o carte ce pe baza raționamentului, logicii, lucrurilor deja știute și a probelor existente, să lupte împotriva ultimelor idei mondiale, conform cărora strămoșii noștri, dacii, nu ar fi avut niciun sistem de scriere.

Daniel Roxin a terminat și cartea „Istoria geto-dacilor pentru copii” în anul 2014, operă ce ar putea să fi fost realizată cu scopul de a stimula copiii spre a citi mai multă istorie. Cartea se prezintă a fi una de 80 de pagini cu ilustrații educative și prezintă povestea celor mai de seamă conducători ai poporului geto-dac.

Daniel Roxin este director la canalul radio „Vocea sufletului”

Activitate în cadrul online

Mediul în care activează cel mai des scriitorul Daniel Roxin este cel online, unde prezintă diverse fapte și lucruri cu ajutorul informațiilor publice, general acceptate, cât și cu ajutorul celor ce se pot deduce din acestea. Pe YouTube există un canal ce îi poartă numele și activează de ani buni, are un total de 300 de materiale și este urmărit de aproximativ 100.000 de oameni. Cel mai popular articol al său este despre Transilvania și se apropie de 900.000 de vizualizări.

Are parte și de apariții în cadrul emisiunii Nasul TV, unde prezintă diverse topice ce au drept subiect principal istoria dacilor. Dar, acesta are și multe articole publicate aici unde scrie despre subiecte de cultură, religie, obiceiuri și tradiție. De asemenea, putem adăuga faptul că poartă o admirație desăvârșită pentru românii ce au scris istorie, dintre care putem enumera Mihai Eminescu, Constantin Brâncuși și Petre Țuțea, însă numărul lor este mult mai mare.