Daca ai cumparat acest produs de la LIDL, mergi la doctor! Analizele de laborator au scos la iveala detalii socante – FOTO
@ Iesenii si nu numai sunt pacaliti zilnic intr-unul dintre cele mai raspandite supermarket-uri din tara @ Recent, cateva analize facute intr-un laborator de specialitate au scos la iveala un adevar dur @ Iata ca pe rafturile supermarket-urilor Lidl se gasesc falsurile unor produse ce ar trebui sa fie naturale @ Rezultatele cu siguranta te vor face sa-ti schimbi parerea fata de acest produs
Unul dintre cele mai recomandate produse pentru o alimentatie sanatoasa a ajuns sa fie falsificat, fara ca nimeni sa se gandeasca la consecintele pe care un consumator le poate suferi. Pretul foarte mic pe care un borcan de miere de albine il are in magazinele Lidl i-a facut pe cativa apicultori din tara sa-si puna cateva semne de intrebare. Initial, un borcan de aproape 1 kilogram de miere poliflora costa nici mai mult nici mai putin decat 10 lei. Pret inexplicabil de mic. Recent, un site de stiri online a publicat un articol referitor la aceasta situtie. Asadar, Asociatia Crescatorilor de Albine Timis a prelevat probe din mierea de albine vanduta in Lidl si le-au trimis la Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura din Capitala. Dupa cum spun cei de la www.obiectivonline. ro, analizele au fost efectuate în intervalul 3-8 februarie, iar buletinul indica faptul ca produsul „miere poliflora garantata de Mos Costache”, produs de SC Apicola Costache SRL, Comuna Ion Roata, judetul Ialomita, continea în proportie de circa 76 la suta „zahar reducator, exprimat ca zahar invertit”, iar aproape 3 la suta „zahar usor hidrolizabil, exprimat ca zaharoza”. De aici e simplu de inteles cum astazi, in magazinele Lidl un borcan de miere de 900 de grame se vinde cu mai putin de 15 lei.
Mierea falsa, un adevarat pericol pentru consumator.
Atat doctorii, cat si producatorii locali de miere de albine, spun ca mierea din comert ar trebui aleasa atent. „Ca producator, recomand consumul de miere autohtona. Produsele care se gasesc in supermarketuri si vin din exterior contin de obicei indulcitori. «Mierea» din afara Uniunii Europene nu este naturala. Este pacat ca exista parinti care cumpara astfel de miere si o dau copiilor. Aceste produse nu ar trebui consumate”, a declarat Sebastian Tataru, apicultor din Iasi.
„Desi legislatia este foarte stricta in acest domeniu si teoretic controalele ar trebui sa fie aceleasi pentru toti, nu stim exact cum se face ca unii furnizori vand miere cu adaos de glucoza industriala sau nu respecta nici pe departe ceea ce scrie pe ambalaj. In aceste conditii, exista riscul unor dezechilibre metabolice majore. In loc de miere, ii dati copilului din borcanul cumparat din magazin, asa cum s-a mai intamplat, un amestec de glucoza industriala, sirop de zahar, clei, amidon, faina de cereale si chiar tocatura de scaieti, periculoase, nocive pentru sanatate”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru. Astfel, dupa cum spun atat producatorii, cat si medicii, consumul acestui fel de „miere” trebuie evitat. In urma publicarii articolului, reprezentantii Lidl au transmis un punct de vedere oficial, pe care il redam in randurile de mai jos.