Curse noi la Aeroportul Iași. Iată care sunt rutele unde puteți zbura

de: BZI.ro
12:37, 08 apr. 2024

Odată cu deschiderea terminalului T4, o nouă companie aeriană este așteptată la Aeroportul Iași. Este vorba despre Eurowings, operatorul low-cost al grupului Lufthansa, ce va fi prezent pentru prima dată la Iași.

Noile rute directe pe care Eurowings le va opera, în premieră, începând de luna viitoare, vor consolida legăturile aeriene între orașul nostru și Germania, prin două destinații importante:
DUSSELDORF – începând cu data de 1 mai 2024, în zilele de Miercuri și Duminică și STUTTGART – începând cu data de 3 mai 2024, în zile de Luni și Vineri

„Rezervările se pot face pe website-ul operatorului: www.eurowings.com. Călătoria ta începe cu un zbor plăcut și în siguranță de la Aeroportul Iași!”, au transmis reprezentanții Aeroportului Internațional Iași.

Aeroportul Internațional Iași are un nou terminal

Noul terminal T4 de la Aeroportul Internaţional Iaşi a devenit operaţional începând cu data de 31 martie, când au putut pleca primele zboruri în spaţiul Schengen.

„Avem o provocare foarte mare, pentru că în mod normal ar fi trebuit să deschidem acest nou terminal, după cum am anunţat public, în luna mai. Acum suntem obligaţi să facem paşi mai rapizi pentru a deschide terminalul T4, pentru a putea avea zboruri Schengen. Până atunci vom depune toate eforturile să facem terminalul operaţional”, a declarat pentru Agerpres Romeo Vatră.

Având o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 32.000 de metri pătraţi, trei nivele şi o capacitate minimă de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an, T4 este al doilea terminal ca mărime din România. Proiectul a inclus, de asemenea, construirea unei parcări cu 600 de locuri şi a unui parc fotovoltaic ce asigură 20% din necesarul de energie.

Proiectul construcţiei celui de-al patrulea terminal al Aeroportului Internaţional Iaşi a fost susţinut din fonduri europene şi a avut o valoare de 90 de milioane de euro. Din această sumă, 15 procente au fost asigurate din contribuţia de la bugetul de stat.

Terminalul este construcţie nouă, cu trei nivele, şapte porţi de îmbarcare, 20 birouri de check-in. Fluxurile sunt bidirecţionale. Îmbarcarea pasagerilor se va face şi prin trei aviobridgeuri.

Capacitatea de procesare este de 950 pasageri pe oră şi 3,5 milioane de pasageri anual.

În terminalul T4 a fost construită şi o parcare nouă, cu un sistem modern de management şi cu o capacitate de 600 de locuri. De asemenea, pe o suprafaţă de un hectar, a fost construit un parc fotovoltaic, care are o capacitate de 1MWh. Astfel, s-a dorit un pas important către utilizarea surselor de energie regenerabilă în operaţiunile aeroportuare.