Curiozități despre corpul uman. Ritmul cardiac imită muzica pe care o ascultăm!
Multe dintre curiozitățile despre corpul uman dovedesc că acesta chiar este un miracol. Printre cele mai interesante curiozități se numără faptul că inimile femeilor bat mai repede sau că ritmul cardiat imită muzica pe care o ascultăm.
Pe măsură ce veți afla diferite curiozități despre corpul uman, pe care mulți nu le știu, veți dori să aflați mai multe și curiozitatea va deveni mai mare în ceea ce priveștele secretele pe care le deține corpul nostru.
Curiozități interesante despre corpul uman
Credeai că te cunoști atât de bine încât secretele corpului tău, pur și simplu, nu mai există pentru tine? Ei bine, corpul uman te va surprinde de fiecare dată și vei rămâne uimit de cât de puține lucruri cunoști, de fapt, despre propria persoană.
Trupul tău este un univers despre care nici măcar nu îți imaginai că poate exista. Oamenii sunt singurele ființe capabile să traseze o linie dreaptă.
De asemenea, există posibilitatea ca organismul uman să supraviețuiască fără un procent surprinzător de mare de organe interne. Chiar dacă o persoană nu are stomac, splină, 75% din ficat, 80% din intestine, un rinichi, un plămân și oricare dintre organele din zona pelvină și inghinală, nu ar fi sănătoasă, dar ar trăi.
În fiecare secundă corpul tău produce 25 de milioane de celule, asta înseamnă că în 20 de secunde ai produs un număr de celule egal cu populația Uniunii Europene.
În ceea ce privește capilarele, acestea sunt cele mai subțiri vase de sânge. Avantajul lor e că sunt multe, chiar foarte multe. Dacă s-ar măsura lungimea totală a vaselor de sânge din organism, s-ar ajunge undeva la 100 de mii de km, deci mai mult de 2 ori circumferința ecuatorului.
Printre curiozitățile interesante despre corpul uman este și faptul că dinții sunt tot oase, dar nu se pun la socoteală când se face numărătoarea generală. Nici nu este de mirare, dinții ba vin, ba se duc.
Dacă valurile de 40 grade Celsius sunt copleșitoare, află că al nostru corp poate rezista la temperaturi mult mai ridicate, dar pentru o perioadă cu mult mai scurtă. Maximum suportat este de 52 grade Celsius, dar nu mai mult de 20 de minute.
Explicații pentru câteva procese neobișnuite ale corpului uman
Blefarospasmul sau spasmul involuntar și intermitent al pleoapelor este cauzat de funcția anormală a unor nervi. Persoanele care suferă de contracții spasmodice involuntare ale mușchilor orbiculari pot avea ochii obosiți, tensionați sau pot prezenta sensibilitate la lumină.
Amorțirea sau durerea slabă a membrelor inferioare sau superioare provine ca urmare a blocării circulației sanguine, dar și a presiunii accentuate asupra unui nerv.
Pielea de găină și ridicarea părului din partea superioară a gâtului sunt rezultatul contractării mușchilor din jurul foliculilor de păr care trag firele de păr în poziție verticală. Denumirea medicală pentru pielea de găină este horipilație.
Peste 85% dintre oameni respiră printr-o singură nară. Cu adevărat interesant este că la fiecare patru ore respirația se face prin cealaltă nară. Fenomenul este explicabil prin faptul că în interiorul nasului este prezent un țesut erectil care se va umfla treptat într-o nară blocând-o, în timp ce țesutul din cealaltă nară se va micșora pentru a permite intrarea a cât mai mult flux de aer.
Sunt multe curiozități despre corpul uman care continuă să ne surprindă în fiecare zi și care ne fac să devenim tot mai conștienți de cât de complex este trupul nostru.