Cum vor fi aşezați elevii în bancă la simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

de: Elena Nicoleta BUJOR
10:49, 19 mart. 2021

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a transmis astăzi, 19 martie 2021, cum vor fi aşezați elevii în bancă la simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

Conform adresei trimise de MEC către unităţile de învăţământ, la simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, neamestecați cu cei din alte clase.

Precizări privind simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Ministerul Educației şi Cercetării revine cu detalii la doar o săptămână după ce a fost emisă procedura pe care şcolile sunt obligate să o aplice în cazul simulărilor, dar în care nu era menţionata exact această situație care ține de normele de protecție a sănătății și de distanțarea elevilor.

Astfel, este vorba despre faptul că elevii din clase diferite de a VIII-a și a XII-a nu pot fi în aceeași clasă la simulare, scrie edupedu.ro.

„Repartizarea candidaților pe săli se va realiza astfel încât elevii să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe clase, fără a amesteca colectivele de elevi”, potrivit edupedu.ro.

De asemenea, tot prin această procedură sunt transmise și câteva reguli birocratice, unde și cum să fie capsate foile, cum să se pună ștampila pe foi.

Vă reamintim faptul că probele din cadrul simulării naționale încep la ora 9:00, moment în care în fiecare clasă se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în școli este permis până la ora 8:30.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2021 (pentru clasa a VIII-a)

29 martie 2021 Limba și literatura română – probă scrisă
30 martie 2021 Matematică – probă scrisă
31 martie 2021 Limba și literatura maternă – probă scrisă
16 aprilie 2021 Afișarea rezultatelor

Calendar Simulare BAC 2021 (pentru clasele a XII-a și a XIII-a)

22 martie 2021 Limba și literatura română
23 martie 2021 Examenul obligatoriu al profilului: Matematică sau Istorie
24 martie 2021 Probă la alegere a profilului și specializării
25 martie 2021 Limba și literatura maternă
31 martie 2021 Afișarea rezultatelor

Tezele, cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalizarea semestrului

Tezele vor fi susținute după ce se parcurge programa școlară, cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalizarea semestrului.

Prin excepție de la prevederile anterior menționate, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri, care se încheie la data de 3 iunie 2022.

Pentru clasele din învățământul liceal, filiera tehnologică cu excepția claselor a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, și pentru toate clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri, care se încheie la data de 1 iulie 2022.

În situația suspendării cursurilor conform Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), măsurile privind parcurgerea integrală a programei școlare prin modalități alternative stabilite de consiliul de administrație al școlii nu se dispun pe durata vacanțelor școlare.