Cum trebuie să procedăm când ne infectăm cu coronavirus după prima doză de vaccin. Secretarul de stat Andrei Baciu a oferit informaţii
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a transmis astăzi, 12 mai 2021, faptul că în cazul în care un cetăţean se infectează cu noul coronavirus după ce i s-a administrat prima doză de vaccin anti-Covid-19, trebuie să aștepte să se vindece. De asemenea, persoană trebuie să se prezinte de urgenţă în centrul de vaccinare pentru a completa schema terapeutică într-un timp cât mai scurt.
”Există două modalități de a face acest lucru. Pentru situația în care am făcut prima doză și se constată că ne-am infectat. Așteptăm să ne vindecăm și, după ce ne-am vindecat, ne programăm la a doua doză. Există o funcțiune specială pentru aceste situații, astfel că, pentru persoanele care au efectuat prima doză și au depășit termenul rapelului, intră în platformă și se programează. Condiția este să fie același centru de vaccinare, platforma îți permite să te înscrii la vaccinare, oricând în zilele următoare, chiar dacă nu este un loc disponibil acolo. Ideea este să te poți vaccina cu rapel și să finalizezi schema terapeutică cât mai repede. Dacă nu, la fel se poate face apelând la centrul de vaccinare unde ne-am vaccinat, explicăm situația și nu vor fi probleme”, a explicat Andrei Baciu la Antena 3.
Rapelul se va face mai rapid doar în cazuri excepţionale
De asemenea, în ceea ce privește efectuarea rapelului la un interval de timp mai scurt decât cel recomandat, secretarul de stat Andrei Baciu a precizat faptul că se poate face acest lucru, dacă şi numai dacă este un caz excepțional.
”Când există o situație obiectivă, pentru fiecare vaccin există un interval în care se poate administra doza de rapel. Dar trebuie să existe realmente elemente obiective și semnificative”.
Medicul Monica Pop, despre românii care s-au infectat după vaccinare
Doctorul Monica Pop, fostul manager al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti, a făcut o serie de afirmaţii controversate în urma cu două luni, după ce nu mai puțin de 4.500 de români s-au infectat cu noul coronavirus după vaccinare, la acea dată.
Renumitul medic a menționat pe o pagină de socializare, faptul că persoanele s-ar fi pozitivat chiar din cauza administrării dozei de vaccin anti-Covid-19.
Medicul Monica Pop a transmis că medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 a spus ca serul de imunizare nu are fragmente de virus în el. Însă, doctorul Pop menţionează că cei 4.500 de oameni s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 de la vaccin.
Monica Pop îi roagă pe colegii săi să nu mai transmită lucruri neadevărate şi că ştie orice medic ca vaccinurile pot provoca boala. Ținem să reamintim faptul că renumitul medic a menționat vehement că ea nu se va vaccina anti-Covid-19.
„Medicul Valeriu Gheorghiţă, cel care a făcut anunţul, a spus că nu este vorba de aşa ceva, explicând faptul că vaccinul nu are fragment de virus în el. E foarte clar că cei 4.500 care au făcut COVID după vaccinare l-au făcut de la vaccin! Ştie orice medic că vaccinurile pot provoca boala! Instruiţi-vă şi veţi vedea! Rog autorităţile şi colegii să nu mai spună lucruri neadevărate oamenilor, nu e moral şi nici benefică inducerea în eroare!”, a scris medicul Monica Pop, la acea dată, pe pagina de Facebook.