Cum te ajuta chefirul de apa
Chefir de apa, chefir caucazian sau „cristale de Japonia„, sub aceste denumiri sunt cunoscute un gup de ciuperci inferioare din grupa Sacharomyces, care se dezvolta si se inmultesc rapid, in medii de cultura bogate in glucide si din care se prepara o delicioasa bautura. Locuitorii din Caucaz cunosc foarte bine efectele acesteia pe care o beau, adesea, in loc de apa. Rezultatele: durata de viata a populatiilor din aceasta parte a lumii depaseste 100 de ani.
Profesorul Man Kiu a cercetat toata viata efectele benefice produse de chefirul de apa din Caucaz, unde nu se stie ce este tuberculoza, si multe alte boli. In Germania a fost descoperit acest efect al chefirului de catre doctoral Draselc, inca inainte de cel de-Al Doilea Razboi Mondial. Doctorul Draselc a vindecat cu chefir boli respiratorii, ulceratii, crampe de stomac, inflamatii cronice la intestine, hepatite si a ajutat convalescenti dupa boli grave. In pediatrie, chefirul se foloseste in completarea laptelui de mama.
Indicatiile chefirului de apa: boli ale sistemului nervos, bronsite, astm bronsic, cataracte, infarct miocardic, boli de rinichi, fiere, ficat (hepatita „A”), boli de stomac si intestine (ulcer, diaree, constipatie), alergii, eczeme, ulceratii, anemie, leucemie.
Mod de utilizare:
– sistemul nervos, ulcer, astm, bronsita cronica: 1 litru zilnic;
– anemie, leucemie – 1 litru zilnic (in situatii grave 2 litri si dupa 3 luni sangele va reveni la normal);
– scleroza: 1 litru zilnic (normalizeaza tensiunea si greutatea corpului);
– vezica urinara, rinichi: 1 litru zilnic;
– alergie, eczema: 0,5 litri zilnic, aplicatie externa (mainile si fata se spala in prealabil, apoi se ung zonele afectate de alergie sau eczeme);
– boli de fiere: 1 litru zilnic (dupa un tratament de 2-6 luni se ajunge la o vindecare totala).
Chefirul normalizeaza digestia, eliminand toate toxinele din organism. Chefirul este bine sa fie baut zilnic, nu deranjeaza digestia, se asimileaza repede, iar efectul este o viata prelungita si sanatoasa.
Chefirul este un bun stimulent natural pentru om (este indicat pentru constipatie timp de 2-4 saptamani, baut seara).
Pentru folosire uzuala chefirul se dozeaza astfel: cate 0,5 l dimineata, la pranz si seara.
Cum se prepara chefirul de apa
1. Pentru 2 litri de lichid
Intr-un borcan cu un volum de 3 litri se pun: 6 linguri chefir cristale, 6 linguri zahar (100-150 gr.), 2 smochine sau 10-15 stafide, o jumatate de lamaie bine spalata (nu se folosesc sucuri de lamaie preparate chimic). Se toarna 2 litri de apa de izvor si se amesteca bine. Borcanul se leaga cu celofan sau se inchide cu capac ermetic.
Dupa 24 de ore se amesteca cu o lingura de lemn si se inchide din nou. Timpul de fermentare maxim este de 2 zile (48 de ore), la 3 zile este mult prea sifonat.
Dupa trecerea timpului stabilit se desface borcanul, se stoarce lamaia, se strecoara chefirul intr-un vas, se pune in sticle la rece pentru consum. Din strecuratoare, chefirul cristale se spala cu grija sub un jet de apa rece pentru a fi folosit din nou.
Chefirul cristale se inmulteste foarte repede, aproape o jumatate se poate arunca sau folosi din nou intr-un alt borcan. In cazul inmultirii chefirului cristale, este preferabil sa-l dam la altii decat sa-l aruncam, pentru ca este greu de gasit.
Atentie! Borcanul se tine la lumina.
2. Pentru 5 litri de lichid
15 linguri chefir cristale, 15 linguri zahar, 1/2 lamaie mare, 30-35 stafide. Toate acestea se amesteca bine cu o lingura de lemn.
Atentie! Nu este permis a se folosi lingura, strecuratoare, sau vase metalice, ci numai din lemn, sticla sau plastic.
Lamaia care se taie cu cutit metalic se spala bine inainte de folosire.
Este indicat a nu se folosi la prepararea sau spalarea chefirului apa de la robinet, ci numai apa de izvor.