Cum și cât de des trebuie curățat un pierce pentru ureche. Semnele unei posibile infecții
Pierce-urile în urechi necesită mai multă grijă și atenție decât ai putea crede. Deși atunci când suntem mici, mulți părinți aleg să le pună cercei copiilor, după ce mai creștem găurirea urechilor este adesea o decizie impulsivă luată pe moment. Piercingurile sunt asemănătoare cu adoptarea unui animal de companie, în sensul că necesită mai multă grijă și atenție decât ai crede inițial. După ce persoana care îți face găurile și-a terminat treaba, pierce-urile în urechi devin responsabilitatea ta.
Cum și cât de des trebuie curățat un pierce în ureche
Cerceii noi ar trebui curățați zilnic. Când îi curățați, trebuie să fiți foarte atenți și să curățați atât partea din față, cât și cea din spate a piercingului. Dermatologii recomandă curățarea locului de piercing de două până la trei ori pe zi, cel puțin în primele două sau trei săptămâni. După aceea, curățările săptămânale vor fi suficiente.
Când curățați piercingul, există două lucruri pe care nu trebuie să le faceți sub nicio formă. În primul rând, evitați să-l atingeți cât mai mult posibil, și nu îl rotiți sau învârtiți. Rotirea sau înlăturarea bijuteriilor nu este absolut necesară în timpul curățării sau clătirii. În al doilea rând, evitați să utilizați săpunuri dure sau săpunuri cu parfum sau colorant. Persoana care vă face piercing ar trebui să vă ofere recomandări sau să aibă soluție sterilă disponibilă pentru a o cumpăra, astfel încât să vă puteți curăța corespunzător piercingul.
Spălarea mâinilor, curățarea regulată a căștilor, lenjeriei de pat sau altor obiecte care pot intra în contact cu înțepăturile sunt pașii necesar a fi făcuți pentru a preveni o infecție. Pentru curățarea pierce-ului nu ar trebui să folosiți alcool sau un dezinfectant pe bază de alcool. Alcoolul poate dăuna pielii și poate încetini procesul de vindecare. Atunci când curățați zona cu pierce, evitați să utilizați ceva care ar putea rămâne prins sau agățat în bijuterii. Buletele fine din tifon nețesut sau o soluție sterilă sub formă de spray ar putea fi de ajutor în acest sens.
Care sunt semnele de avertizare ale unei infecții
Fără a fi confundat cu inflamația și roșeața care pot apărea în primele zile, ne putem da seama că ne confruntăm cu un piercing infectat dacă pielea din zona respectivă este galbenă și crăpată. De asemenea, sângerarea este un alt semn al unei posibile infecții. Dacă simptomele nu se îmbunătățesc în 3-5 zile, este recomandat cu fermitate să faceți o programare la un dermatolog pentru a primi antibioticele necesare pentru a începe un tratament. Este, de asemenea, la latitudinea medicului dacă ar trebui să continuați să purtați bijuterii în zona respectivă, în cazul în care zona este infectată.
Dacă știți că sunteți alergic sau aveți sensibilități la anumite metale, se recomandă să consultați un alergolog înainte de a vă face un pierce. Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, 17% dintre femei și 3% dintre bărbați sunt alergici la nichel, un metal comun folosit pentru a fabrica bijuterii, dezvoltând dermatită de contact alergică, care este, în termeni simpli, o „mâncărime.” Dacă aveți sensibilitate la alte metale sau ingrediente, este mai bine să evitați nichelul sau pierce-urile de ureche care nu sunt făcute special pentru pielea sensibilă. De asemenea, nu strică să consultați un alergolog și să vă faceți un test. Vă sugerăm bijuteriile hipoalergenice care vor preveni reacțiile alergice sau bijuterii fabricate din oțel inoxidabil fără nichel, titan, aur galben de 18 carate sau aur galben fără nichel și argint sterling.