Cum se prepară zeama de tărâţe – O apă vindecătoare
Zeamă de tărâţe poate avea o mulţime de utilizări cu bune rezultate în viaţa noastră de zi cu zi, atât ca produs de îngrijire a pielii, cât şi pentru tratarea unui număr de acţiuni.
Cum se prepară zeama de tărâţe
Peste şase linguri de tarate se toarnă un litru de apă, de preferinţă apa de izvor, se găseşte în magazine, se agita bine şi se lasă peste noapte (opt ore). Este recomandat să se folosească lingura de lemn şi vas de sticlă sau lut. Exclus metalul şi plasticul. Dimineaţa se filtrează lichidul.
Farmacia din casă: Târâţă de grâu
Zeamă de tarâte încălzită şi amestecată cu o linguriţă de miere de albine se foloseşte la tratarea durerilor de gât, a laringitelor şi tuşei. Pentru un litru de zeamă de tarate care se be ape parcursul unei zile se folosesc opt linguri de tarate peste care se toarnă un litru şi jumătate de apă.
Zeamă de tarate astfel preparata, băuta pe parcursul unei zile, dezintoxica şi purifica organismul, curata şi catifelează pielea, ajuta persoanelor care au probleme cu digestia.
O fostă eleva de a mea, la vârsta pubertăţii, avea pe faţă nişte pete mari, de un roşu aprins, care zemuiau tot timpul. Exema! i s-a spus la examinul medical. A fost la medic, a încercat mai multe tratamente dar fără nici un rezultat. Ştiind că mă pasionează şi studiez medicina naturistă a venit la mine şi mi-a cerut ajutorul.
Am învăţat-o cum să-şi prepare zeama de tărâţe şi cum s-o folosească. I-am recomandat să-şi tamponeze locurile bolnave de câteva ori pe zi cu zeama de tarate. Seara, înainte de culcare, i-am spus să se spele pe fata cu un ceai din flori de gălbenele, mai concentrate, în care să stoarcă puţină zeamă de lamiae. Acelaşi lucru trebuia să facă şi dimineaţa dar fără să mai pună zeama de lamiae pentru că porii să poată asimila zeama de lămâie.
Farmacia din casă: Târâţă de grâu
După trei săptămâni, fata copilei era complet vindecată, fără semne. Concomitent cu acest tratament naturist extern, zilnic a băut şi câte un litru de zeamă de tarate.
Dacă peste o lingură de tarate se toarnă puţină apă fiartă, se poate obţine o cataplasmă, care pusă pe un furuncul, îl înmoaie, ajuta la eliminarea puroiului şi calmează durerile. Se recomanda ca locul să fie şters cât de des posibil cu zeama de tarate. Vindecarea va fi rapidă şi nu rămân semne.
Borşul – lichidul care cu care acrim ciorba – se prepară din tarâte de grâu. E recomandat ca persoanele bolnave de plămâni să bea măcar două, trei căni de borş proaspăt, puţin încălzit, îndulcit cu miere miere de albine.
De altfel, oricine poate bea o cană de borş pe zi – de preferinţă din cel preparat în casa – deoarece borşul conţine foarte multă vitamina C.
Daţi copiilor măcar o ceşcuţă de borş proaspăt pe zi!
Reţineţi!
- – tratamentul naturist nu suplineşte o vizită la medicul de familie sau la medicul specialist;
- – tratamentul naturist nu are efecte secundare şi nu da dependenţă;
- – efectele tratamantului naturist nu sunt imediate ca în cazul unui tratament medicamentos de aceea pacienţilor li se recomanda multă răbdare;
- – un produs – măr, usturoi, cartof etc – trecut printr-un proces de fabricaţie, nu mai este natural pentru că nu mai are aceleaşi proprietăţi şi efecte ca atunci când este cules, adunat din grădina sau copac.
- – dacă nu credeţi în produsele naturiste şi efectele lor benefice asupra organismului uman inutil să apelaţi la tratamentele naturiste. Credinţa că vă vor ajuta, că vă vor face bine înseamnă 50% din procesul de vindecare.