Cum se prepară salata de dovlecei
Vrei să prepari cea mai bună salata de dovlecei? Este foarte simplu şi vei reuşi să-i surprinzi chiar şi pe cei mai mofturoşi membri ai familiei. În plus, este perfectă în zilele de vară, deoarece poate fi consumată rece, de la frigider.
Ingrediente:
- 3 dovlecei mari
- 3 căţei de usturoi
- 150g borcan iaurt grecesc cu 10% grăsime
- 250 ml ulei
- două linguri de muştar (de preferat muştar de dijon)
- un gălbenuş de ou
- 250 ml ulei
- o legătură de mărar
- apa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata dovelceii şi taie-i în jumătăţi, pe lungime. Cu o lingură înlătura seminţele şi apoi să-i prin razătoare. Într-o oală încăpătoare pune la fiert apa cu sare. Când da în clocot adauga dovleceii raşi şi lasă-i să fiarbă timp de 2-3 minute. Scoate-i într-o sită şi clăteşte-i din abundenţă cu apă rece.
Prepara apoi maioneza dintr gălbenuşul de ou, muştar şi ulei. Toaca usturoiul cât mai mărunt şi apoi pisează-l până obţii o pastă. Adaugă usturoiul în maioneza, împreună cu mărarul tocat, apoi adăugă maioneza peste dovlecei. Amestecă bine şi asezonează după gust cu sare şi piper.