Prima pagină » Culinar » Cum se prepara ostropel de pui
Cum se prepara ostropel de pui

Cum se prepara ostropel de pui

30 oct. 2019, 09:02,
în Culinar

Daca vrei sa-ti amintesti de copilarie si de preparatele pe care ti le facea bunica atunci incearca aceasta reteta de ostropel de pui, care este super delicioasa si se gateste si rapid.
Pentru a pregati aceasta reteta de ostropel de pui ai nevoie de:

  • – un kilogram de carne de pui (piept sau pulpe)
    – doua cepe medii
    – 150 de grame de rosii decojite in suc de rosii
    – 4-5 catei de usturoi
    – o frunza de dafin
    – doua linguri de otet din vin
    – sare si piper, dupa gust.

Mod de preparare:

Pentru a pregati aceasta reteta delicioasa trebuie sa tai carnea in bucati mari, iar apoi spal-o si tapeteaz-o cu un prosop de bucatarie. Pune-o la prajit intr-o tigaie incinsa, cu ulei, iar intre timp toaca ceapa, usturoiul si rosiile sub forma de cubulete.

Cand puiul s-a prajit, adauga ceapa tocata si un praf de sare, dupa care stinge cu putina apa. Asteapta sa fiarba inabusit, pana e gata carnea, iar ceapa se inmoaie.

Pune apoi rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, usturoiul taiat marunt, frunza de dafin si o jumatate de cescuta de apa in care s-a diluat otetul. Condimenteaza cu sare si piper. Ostropelul de pui se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, pana ce carnea se inmoaie si sosul scade si se leaga putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`