Prima pagină » Culinar » Cum se prepară fasolea cu ciolan afumat
Cum se prepară fasolea cu ciolan afumat

Cum se prepară fasolea cu ciolan afumat

05 dec. 2019, 11:09,
în Culinar

Ingrediente pentru fasolea cu ciolan afumat:

  • 400g fasole alba
    1 kg de ciolan afumat
    2 lingurite boia afumata
    1 ceapa alba, tocata
    1 ardei iute, tocat
    1 morcov
    1/4 telina
    1 radacina pastarnac
    2 foi de dafin
    1 lingurita cimbru uscat
    2 catei de usturoi, pisati
    800g rosii in conserva, cubulete
    1 legatura de patrunjel
    sare
    piper

Mod de preparare:

Fierbe fasolea in apa cu sare pana cand este pe jumatate facuta. Schimba-i apa si pune-o din nou la fiert impreuna cu foile de dafin, cimbrul si o lingurita de sare. Dupa ce da in clocot adauga morcovul, telina si pastarnacul. Dupa 10 minute de fiert adauga ciolanul afumat, taiat bucatele si lasa-l sa fiarba pana este bine patruns.

Separat, intr-o tigaie cu putin ulei adauga ceapa tocata marunt si ardeiul iute si caleste-le bine pana cand se inmoaie. Adauga-le apoi in fasole si toarna rosiile peste. Amesteca bine si lasa sa fiarba totul pana cand legumele si carnea sunt bine fierte. Daca este necesar se poate completa cu apa.

Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Stinge focul si adauga patrunjelul tocat. Serveste fasolea cu ciolan afumat, fierbinte, alaturi de un pahar de vin si o salata de muraturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 septembrie 2024
26 septembrie 2024