Cum se prepara cel mai bun piure de post

de: Echipa Bzi.ro
21:32, 06 mart. 2015
Aceasta reteta te va ajuta sa obtii un piure de post foarte pufos si gustos. Poate fi consumat simplu, cu salata, verde sau de rosii, ori langa o portie de mazare. Nu aveti nevoie decat de: 
– 500-800 grame cartofi
– 1 ceasca ulei
– sare dupa gust

Citeste si: Cum sa dai un gust absolut senzational banalului piure de cartofi 
Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare (focul sa fie potrivit). Se spumeaza daca e cazul. Cand sunt gata (cartofii trebuie sa fie moi), se scurg de apa si se mixeaza, adaugand ulei, putin cate putin, ca la maioneza. Se mai sareaza putin, daca e nevoie, si se serveste. Truc: se pot adauga 1, 2 linguri zeama de lamaie si 2, 3 catei de usturoi in compozitie, mai ales daca il serviti cu peste, in zilele in care este permis consumul. In loc de usturoi, puteti folosi cu incredere putin ghimbir ras. 

Citeste si: Greseli pe care le faci cand prepari piure de cartofi