Cum se mănâncă și ce gust are fructul pasiunii?

de: Bianca
12:43, 08 aug. 2024

Fructul pasiunii crește în vița de vie, o viță de vie cățărătoare cu flori impresionante din punct de vedere estetic. La exterior, fructul are culoare purpurie sau galben-aurie. Fructul violet este originar din Brazilia, Paraguay și părți din Argentina iar proveniența celui galben nu este cunoscută.

Fructul pasiunii, cunoscut și sub denumirea de maracuja sau granadilla, este un fruct exotic cu o coajă dură și texturată, care poate varia în culori de la violet închis la galben aprins, în funcție de soi. Interiorul său este umplut cu semințe negre înconjurate de o pulpă suculentă și aromatică, de culoare galben-portocalie.

Cum se mănâncă și ce gust are fructul pasiunii?

Se crede că misionarii creștini au dat numele viței de vie atunci când au observat că unele părți ale florilor semănau cu învățăturile creștine despre învierea lui Hristos. Dacă te-ai întrebat cum se mănâncă acest fruct, ei bine, fructul pasiunii nu este dificil de mâncat, dar nu este la fel de ușor ca și cum ai mușca dintr-un măr.

Atunci când alegi fructul pasiunii, caută unul care se simte greu și este de culoare mov sau galbenă. Pielea poate fi netedă sau încrețită. Cu cât pielea este mai încrețită, cu atât fructul este mai copt. Asigură-te că nu există decolorare, vânătăi sau pete verzi. Fructul pasiunii verde nu este copt.

Spală bine fructul pentru a elimina orice reziduuri de pesticide și bacterii. Cu un cuțit ascuțit, taie fructele în două. Un cuțit zimțat funcționează bine pentru a tăia prin pielea exterioară, dură.

Fructul pasiunii este umplut cu o pulpă gelatinoasă care este plină de semințe. Semințele sunt comestibile, dar acre. Scoate pulpa fructului pasiunii cu o lingură și pune-o într-un bol. De asemenea, poți savura pulpa fructului pasiunii direct din coajă.

Dacă preferi să nu consumi semințele fructului pasiunii, le poți strecura din pulpă. Astfel se creează un suc proaspăt. Pur și simplu toarnă pulpa printr-o strecurătoare fină. Apasă pulpa cu dosul unei linguri pentru a ajuta la forțarea sucului. Sucul este delicios ca atare sau adăugat la un smoothie.

Ce beneficii are consumul acestui fruct

Fructul pasiunii este bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, carotenoizi și polifenoli, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Antioxidanții reduc inflamația și riscul de boli cronice, inclusiv boli de inimă și cancer. Studiile au arătat că acest consum regulat de alimente bogate în antioxidanți poate îmbunătăți sănătatea generală și poate încetini procesul de îmbătrânire.

Datorită conținutului ridicat de fibre alimentare, fructul pasiunii ajută la menținerea unui sistem digestiv sanatos. Fibrele solubile și insolubile din pulpa facilitează tranzitul intestinal, prevenind constipația și menținând sănătatea colonului. Consumul regulat de fibre este esențial pentru prevenirea afecțiunilor digestive, precum sindromul de colon iritabil și diverticuloza.

Fructul pasiunii îmbunătățeste sănătatea pielii având nenumărate beneficii și proprietăți. Carotenoizii și vitamina A din fructul pasiunii contribuie la menținerea sănătății pielii. Acești nutrienți ajută la regenerarea celulară, reducerea inflamației și protejarea pielii împotriva daunelor cauzate de radiațiile UV. Consumul regulat de fructe bogate în vitamina A poate îmbunătăți elasticitatea pielii și poate reduce semnele de îmbătrânire.

Fructul pasiunii conține compuși bioactivi, cum ar fi harman și harmine, care au efecte sedative ușoare și pot ajuta la reducerea anxietății și îmbunătățirea calității somnului.