Cum se face lichiorul de portocale – rețetă ușor de făcut
Este sezonul citricelor. Ştii cum se face lichiorul de portocale? Dacă nu, uite aici reţeta. Prepar-o chiar acum, ca să-ţi îmbogăţeşti barul de acasă. E uşor de făcut, dar trebuie să ai grijă la cantităţi, ca să nu greşeşti.
Cum se face lichiorul de portocale nu ştie chiar oricine. Trebuie să ai câteva cunoştinţe din domeniu. Din fericire, reţeta de mai jos te va ajuta. Spor la preparat!
Ingrediente:
- 1 lingură de coajă uscată de portocale amare
- ¼ cana coajă rasă de portocală (ai grijă să razi doar partea portocalie; partea albă este puţin amară şi compromite băutura)
- 250 ml votcă
- 250 ml brandy
- 1 ½ cană apă
- 4 cuişoare
- 2 căni de zahăr
Mod de preparare:
Mai întâi amestecă coaja uscată de portocale amare cu coaja rasă de portocale, dar şi cu votcă şi cu brandy. Asigură-te că pui ingredientele într-un recipient care se închide ermetic. Lasă mixul la temperatura camerei, ca să fermenteze.
În ziua a 20-a încorporează în mix cuişoarele. Pune capacul înapoi. A doua zi pune zahărul şi apa la fiert. Amestecă în vas până când zahărul s-a topit complet. Lasă siropul de zahăr la răcit.
Trece printr-o sită băutura din borcan, apoi şi printr-un filtru de hârtie pentru cafea. Amestecă siropul de zahăr ars cu băutura strecurată. Pune totul într-o sticlă sau borcan, închis ermetic. Lasă-l aşa, tot la temperatura camerei, o zi întreagă. După aceea poate fi servit.
Termenul de valabilitate al acestui tip de băutura este maximum 1 an, dar ideal e să o consumi în 3-4 luni.