Cum se face cel mai bun vin fiert
Luna decembrie e aproape aici, iar asta înseamnă că se apropie sezonul în care serile reci ţi le vei petrece cu o cană cu vin fiert în mână. Aşadar, îţi recomandăm să descoperi cea mai bună reţetă de vin fiert, pe care o poţi prepara cu uşurinţă.
Ai nevoie de:
– 1,5 l de vin
– două clementine
– o lămâie
– un lime
– şase cuişoare
– 200 de grame de zahăr pudră
– un baton de scorţişoară
– trei foi de dafin
– două linguriţe de nucşoară
– o păstaie de vanilie
– două bucăţi de anason stelat
Mod de preparare:
Curăţă clementinele, lămâia şi lime-ul, iar apoi pune zahărul într-o oală pentru sosuri, la foc mediu. Adaugă bucăţile de coajă şi stoarce sucul de la clementine. Ulterior, adaugă cuişoarele, batonul de scorţişoară, frunzele de dafin, nucşoara, dar şi păstaia de vanilie tăiată pe jumătate. Adaugă şi vin, cât să acopere zahărul şi lasă să clocotească timp de cinci minute.
Ulterior, adaugă anasonul stelat şi restul vinului. După cinci minute de fiert toarnă-l în căni rezistente la căldură.