Cum se fac găluștele: Rețeta cea mai simplă, pe care trebuie să o știe orice gospodină
Pentru mulți dintre noi, gustul copilăriei n ueste compelt fără tradiționala supă de găluște. Pentru a le oferi și copiilor tăi bucuria acelui gust, dar și pentru a-ți aminte cu plăcere de vremurile când te bucurai de bucatele făcute de mama sau bunica, trebuie să știi cum se fac găluștele pentru supă.
Multe gospodine se plâng de faptul că atunciu când fac găluștele pentru supa de pu isau cea de vită le ies fie prea tari, fie prea moi și se sfărâmă.
Pentru a nu mai avea aceste probleme, vă oferim o rețetă simplă de găluște, pe care ar trebui să o știe fiecare gospodină.
Cum se fac găluștele: Câteva secrete care fac diferența
O greșeală des întâlnită la multe persoane care fac găluște pentru supă este aceea că pun praf de copt sau alte prafuri la găluște. Acest fapt nu este recomandat deoarece le strică gustul. De asemenea, este recomandat ca în supă să nu se adauge produse care se vând sub denumirea de „adaosuri pentru supe/mâncăruri”, cele mai des întâlnite fiind Vegeta și Delikat. Multe persoane se plâng de faptul că ori li se desfac găluștele în supă, ori le ies prea tari la gust. Asta se întâmplă și din cauză că multe gospodine aleg rețete de pe internet unde oricne își poate da cu părerea.
Găluștele pufoase pentru supă trebuie să conțină doar ouă și griș, în cantități egale plus un praf de sare. În momentul în care cântăriți oul, trebuie să o faceți cântărind oul cu tot cu coajă.
În ceea ce privește grișul, trebuie avut grijă la faptul că în comerț se găsesc mai multe tipuri, de calități diferite. Se recmoandă ca grișul folsoit să aibă o granulație uniform. Acesta trebuie să nu fie foarte fin, pentru că atunci riscați să vă iasă găluștele tari.
Un alt lucru la care trebuie avut grijă este ca după ce s-a făcut compoziia pentru găluște să fie lăsată un timp pentru a se „odihni“. Grișul are nevoie de aproximativ 10 minute ca să înceapă să se umfle înainte de a se forma găluștele.
Pentru 6 găluște pufoase aveți nevoie de un ou de 70 g, 70 g de griș și un praf de sare.
Rețetă cea mai simplă de găluște
Oul sau ouălele, dacă vreți să faceți mai multe, se bat cu furculița și se adaugă treptat grișul, până se omogenizează compoziția după fiecare tranșă adăugată. Trebuie ținut cont că la jumătatea procesului de adăugare a grișului se adaugă și sarea. După ce s-a incorporat grișul, compoziția se lasă „la odihnit” cel puțin 10 minute.
Găluștele de griș pentru ieși ca la bunica se fierb folosind din supa în care urmează să fie puse. Supa trebuie să fie fierbinte.Cu lingura înmuiată în prealabil în supă se scot forme de găluște și se adaugă în supa care fierbe încet.
Găluștele de griș se fierb aproximativ 10 minute după care se închide focul și se mai lasă 10 minute sub capac, în abur. Când s-au umflat la fiert, găluștele se ridică la suprafața supei și sunt pufoase și gata pentru a lke putea mânca în supă.