Cum scapi de răceală cu ajutorul ghimbirului
După ce a scăzut temperatura dramatic, au apărut şi răcelile şi este imposibil să mergi în oraş fără să vezi pe cineva care îşi suflă nasul ori care este înfofolit. Răceala este una dintre bolile de care puţine persoane scapa în sezonul rece, iar marile companii farmaceutice oferă numeroase soluţii pentru a scăpa de ea.
Ei bine, chiar dacă unele dintre ele pot avea efectul scontat, acest lucru durează câteva zile, iar dacă trebuie să participi la un eveniment şi să dai tot ce ai mai bun, poţi încerca tratamentele făcute în casă.
Scapă de tuse şi de nasul înfundat cu „bomba antirăceală”
Toată lumea ştie de ceaiurile fierbinţi, de supa şi de binecunoscutele citrice, iar astăzi vă prezentăm un tratament care te pune pe picioare în numai 24 de ore şi care se numeşte „bomba antiraceala”.
Iată de ce ai nevoie ca să prepari „bomba antiraceala” …
- 1 ceapă
- zeamă de la o lămâie
- 2 linguri de miere
- 2 căni de apă
Se fierbe apă până când începe să clocotească, timp în care se taie fin ceapă şi se pune în apă. Se lasa să fiarbă timp de 15 minute, apoi se stinge focul şi se aşteaptă ca să se raceasa. Se strecoară amestecul, se adauga mierea şi zeama de lămâie şi se bea de trei ori pe zi. Datorită ingredientelor, sistemul imunitar se întăreşte şi astfel vei scăpa în numai 24 de ore de răceală, fără medicamente.
Cum scapi de răceala cu ajutorul ghimbirului
Îţi spunem cum scapi de răceala cu ajutorul unui ceai recomandat, în general, în curele de slăbire şi detoxifiere. Ghimbirul este un soldat imbatabil în lupta cu virusul gripal.
Dacă mănânci des ghimbir, probabil că ai observat că simptomele răcelii nu se manifesta atât de puternic precum în cazul altor persoane. Această plantă conţine o serie de substanţe care nu doar că îţi curăţă organismul de bacterii şi infecţii, ci îl revitalizează în câteva ore.
O cană de ceai de ghimbir cu zeama de lămâie e tot ce îţi lipseşte în lupta ta cu frisoanele, febră şi gâtul răguşit. Plantă este folosită în medicina orientală de mii de ani datorită proprietăţilor antibacteriene uluitoare: shogaol, zingeron şi gingerol. Aceste substanţe calmează inflamaţiile de la nivelul gâtului şi elimina infecţiile.
Zingeronul şi gingerolul ameliorează simptomele sinuzitei şi reduc febra. De asemenea, sunt excelente pentru eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii. Ghimbirul are şi o acţiune antiseptică şi este un tonic şi energizant pentru pacienţii moleşiţi de simptomele răcelii.
Ceaiul de ghimbir, bun pentru a scăpa de stres
Ceaiul de ghimbir are o bună reputaţie în medicina ayurvedica. Acesta este utilizat de mii de ani pentru a trata indigestia, migrenele şi bolile feminine. De asemenea, ghimbirul relaxează muşchii capului şi este eficient pentru persoanele care suferă de anxietate sau depresie.
Alte remedii care combat răceală
Bunicii noştri spun că dacă mănânci multă ceapă sau usturoi când eşti răcit, febra dispare în scurt timp. De asemenea, să ţii felii de cartofi pe piept ajuta la reducerea temperaturii corporale. Consumul de banane cu smântână este o altă reţetă care lupta cu febră şi frisoanele.