Cum scapi de mucegaiul din casa – Sfaturi pentru prevenire si combatere

de: Echipa BZI.ro
11:45, 23 ian. 2020

Cum scapi de mucegaiul din casă. Cu sporii de mucegai nu este de glumit, aceasta ciupercă fiind extrem de nocivă pentru sanatatea oamenilor.

Mucegaiul le ridica probleme foarte multor persoane. Adesea, indiferent de cât de atenți suntem la curățenia locuinței, el își face apariția iar și iar, punându-ne sănătatea în pericol. Cum poți scăpa însă de mucegai atunci când îți invadează casa?

Cum scapi de mucegaiul din casă

În cele ce urmează vă prezentăm o soluție naturală, cu efect rapid și sigur. Aveti nevoie de două linguri de bicarbonat, zeamă de lămâie, 100 ml apa oxigenată, 100 ml apă și 100 ml de oțet.

Turnați ingredientele într-un recipient cu pulverizator și amestecați-le bine. Ulterior aplicați soluția în locurile afectate de mucegai, având grijă ca în prealabil să deschideți larg ferestrele, pentru ca aerul să circule.

După 3-4 ore curățați zonele cu o cârpă pentru a îndepărta mucegaiul.

Mucegai în ghivecele cu flori

Dacă pământul din ghivece s-a acoperit cu un strat fin de mucegai, ia măsuri imediat! Mucegaiul va ataca florile și plantele tale preferate și le poți pierde în câteva săptămâni.

Mucegaiul apare adesea deasupra pământului din ghivece, dacă ții plantele într-un spațiu umed și rece sau dacă le uzi prea des. Iarna, ghivecele ținute în camere mai rar aerisite sunt atacate de mucegaiuri și ciuperci. Acestea le poți recunoaște după culoarea albă, galbenă sau verde. Din pământ, mucegaiul se va răspândi rapid la rădăcinile și tulpinile florilor, care încep să putrezească în câteva zile.

Cum scapi de mucegaiul din casă. Metode de combatere

Important! Rețineți că murdăria și umiditatea sunt cei mai importanți factori pentru dezvoltarea mucegaiului. Cu cât mai curată și uscată vă este locuința, cu atât mai puțin ciuperci și bacterii vă vor deranja.

Există o mulțime de metode de luptă contra mucegaiului, atât moderne, cât și tradiționale.

Cum scapi de mucegaiul din casă. Problema mucegaiului este că de cele mai multe ori noi vedem cu ochiul liber doar „vârful aisbergului”. Mucegaiul se răspândește nu doar la suprafață, ci și în adâncime. Imediat ce observați mucegai trebuie să faceți următoarele:

– înlăturați stratul superior de sol cu tot cu mucegai
– adăugați sol nou, curat și sănătos

Important! În acest fel se previne pătrunderea mucegaiului spre rădăcinile plantei, fapt ce ar putea-o distruge.

Mai bine să previi decât să tratezi

Dacă aveți la îndemână argilă expandată, procedați în felul următor:

– înlăturați stratul superior de sol
– adăugați sol nou
– adăugați argilă expandată

Ideea e că dacă ciupercile vor apărea din nou, ele se vor depune pe argilă, care poate fi înlăturată și spălată foarte ușor.

Udați florile de cameră cu soluție de permanganat de potasiu de 1-2 ori pe lună.

Urmați aceste sfaturi și îngrijiți florile de cameră, ca să vă bucure mereu cu frumusețea și sănătatea lor.