Cum scapi de lăcustele verzi din grădina ta. Metode ecologice

de: BZI.ro
09:05, 21 aug. 2024

Lăcustele verzi pot fi periculoase, atât ca invazie, cât și în număr mic, pentru grădina ta. Pentru a scăpa de ele, înainte de a apela la insecticide, poți încerca câteva metode ecologice.

Aceste insecte mănâncă majoritatea plantelor verzi pe care le au la îndemână, însă preferă cerealele și ierburile înalte. Când observi că încep să apară frunze găurite, este cazul să iei niște măsuri pentru combaterea lăcustelor verzi.

Metode ecologice de a scăpa de lăcustele verzi

Un prim pas în procesul de combatere a acestor dăunători este de a elimina plantele atrăgătoare pentru aceștia. Pentru asta trebuie să scapi de buruieni și să menții ierburile la o dimensiune cât mai redusă. Acest lucru nu te va scăpa de lăcustele care deja au apărut, ci este mai mult o metodă de prevenție. Ierburile înalte și buruienile de talie medie atrag cel mai mult lăcustele.

Un al doilea pas este să plantezi plante care țin lăcustele la distanță. Acestea sunt gălbenele șu unguraș. Acestea sunt singurele două plante care pot ține la distanță lăcustele atunci când acestea se înmulțesc prea mult. Ideal este să le plantați ca un gard natural în jurul restului de plante.

O altă metodă eficientă este utilizarea uleiurilor care țin departe lăcustele. Uleiul de usturoi este cel mai eficient. Acesta trebuie pulverizat diluat pe plante, primăvara. Acesta nu numai că resping lăcustele, dar le poate afecta chiar și dezvoltarea. Un alt ulei recomandat este cel de neem. Acesta are un efect puternic împotriva acestor dăunători. Ambele uleiuri trebuie reaplicate periodic.

Insecticidele naturale, cea mai bună soluție

Există anumite insecticide naturale care s-au demonstrat a fi cea mai eficientă soluție. Acestea pot fi cumpărate sub formă de insecticide microbiene naturale și ucid unele varietăți de lăcuste.

O altă metodă de luat în considerare este de a lua în calcul prădătorii lăcustelor. Cea mai simplă și naturală metodă sunt păsările. Găinile și rațele pot consuma chiar peste 800 g de insecte pe zi. Dacă nu deține acest tip de păsări, puteți încerca să atrageți în grădină mierle, ciocârlii sau coțofane.

Pentru a atrage păsări în grădina noastră, trebuie să începem să le punem la dispoziție hrană regulat. Acestea vor învăța unde și în ce parte a zilei primesc de mâncare. Este important totuși să nu le oprim alimentarea cu hrană pe timpul iernii, căci le vom face rău. Ele mănâncă: semințe uleioase, nesărate, nuci, fructe, bucăți de slănină.

În cazul mierlei, aceasta preferă să adune mâncarea de pe sol și să mănânce morcovii mărunțiți, merele, cartofii fierți, brânza, dar mănâncă și resturi.

Totuși, cel mai sigur mod de a atrage păsările în grădina noastră este de a amenaja un loc cât mai primitor pentru ele, cu plante care le oferă atât protecție, cât și hrană, pe tot parcursul anului. De asemenea, să nu uităm că păsările au nevoie și de apă. Astfel, țineți cont ca în perioada rece să umpleți vase cu apă proaspătă și călduță.

Prin urmare, acestea sunt câteva metode eficiente de a scăpa de lăcustele verzi din grădina ta, ce pot deveni o reală problemă în cazul în care se înmulțesc.