Cum să-ți faci un spațiu de relaxare în grădină. Cele mai bune 7 idei de pus în practică
Cum faci un spațiu de relaxare în grădină. O bancă sau un șezlong și o umbrelă pot fi punctul de început ca să îți realizezi un colț de rai acasă. Idei de amenajare a grădinii sunt nenumărate iar magazinele de bricolaj îți pot pune la dispoziție tot ce ai nevoie pentru asta. Important este să-ți dorești asta.
După o zi de muncă extenuantă, tot ceea ce ne putem dori acasă este să avem parte de relaxare. Atunci când locuiești la bloc pare mai greu de realizat, iar primul lucru care ne vine în minte e canapeaua din fața televizorului. Însă de cele mai multe ori, emisiunile tv nu fac decât să amplifice acele stări de tensiune acumulate de-a lungul zilei. Totuși, datele problemei se schimbă dacă locuiești într-o casă care are și grădină. Ce poate fi mai plăcut decât să lenevești pe un șezlong sau un fotoliu, la umbra unui copac sau a unei bolte de plante? Iar acest lucru nu este imposibil dacă ai un petec de grădină pe care să-l amenajezi după pofta inimii.
7 idei pentru un spațiu de relaxare în grădină
Nici nu-ți imaginezi cât de privilegiat ești dacă stai la casa și ai și o mică grădină. Acest spațiu poate fi amenajat în nenumărate moduri care să îmbine utilul cu plăcutul. Indiferent ce hobby-uri ai avea (grădinăritul sau cultivarea florilor), din grădină nu trebuie să-ți lipsească un spațiu de relaxare. Acesta va fi refugiul tău, departe de lumea dezlănțuită. În cele ce urmează vă vom împărtăși câteva idei de amenajare a grădinii.
1. Confortul din grădină
Vrei să lenevești la soare sau la umbră? Trebuie să-ți amenajezi un spațiu confortabil propice relaxării. Un foișor poate fi varianta ideală însă în lipsa lui un șezlong și o umbrelă sunt suficiente. Tot ce trebuie să faceți este să aduceți și câteva perne și ați obținut o zonă de relaxare.
2. Creați spațiu în grădină
Dezordinea este în totală opoziție cu ideea de relaxare. O grădină curată în care toate sunt la locul lor, și nu împrăștiate, îți induce o stare de odihnă. Scule, jucării și diverse alte obiecte nu-și au locul în zona de relaxare din grădină. Un dulap, un șopron sau o magazie sunt locurile pentru a depozita ceea ce prisosește în grădină. Cu siguranță vă veți relaxa mult mai bine într-o grădină curată și organizată.
3. Spațiu de relaxare mai verde în grădină
Plantele moarte sau uscate trebuie să dispară din grădină. Cu cât este mai verde, cu atât este mai vie și vă dă o senzație de relaxare. Sigur te vei simți mult mai liniștit și odihnit într-un spațiu verde. Pentru a vă bucura de verdeață cât mai mult timp, ar trebui să știți ce combinații de plante să alegeți. De asemenea, florile și arbuștii ornamentali ar trebui plantate strategic.
4. Un aspect proaspăt
Locul de joacă al copiilor nu trebuie să fie în preajma spațiului de relaxare. Bicicleta, mingea sau alte jucări ale acestora îți pot distruge plantele preferate din micul paradis. De asemenea, elimină buruienile și tunde frecvent iarba.
5. Apa nu trebuie să lipsească din peisaj
Cu toții știm despre efectul calmant al apei. Amenajarea unui mic iaz sau a unei fântâni arteziene sunt două idei numai potrivite pentru grădina dumneavoastră. Dacă nu aveți spațiu suficient pentru un mic iaz, puteți amplasa o cadă în care să puneți câteva plante acvatice.
6. Spațiu de relaxare în grădină îmbogățit cu accesorii
Paleta cromatică grădinii poate și îmbogățită cu ajutorul unor ghivece de plante, lumânări, perne, umbrele sau chiar afișe. Acestea le puteți găsi în garderoba dvs., printre lucrurile și accesoriile care nu va mai folosesc. Ghivecele pot fi revopsite, pernele pentru bancă sau șezlong pot fi îmbrăcate în alte materiale și astfel veți da un aspect nou.
7. Momentul potrivit pentru relaxare
Atunci când doriți să vă relaxați, trebuie să vă asigurați că veți avea parte de liniște în grădină. Nu trebuie să vă relaxați la comandă ci de fiecare dată când simțiți nevoia. Liniștea sufletească se obține cel mai bine în spațiul de relaxare din grădină. Aici, o repriză de odihnă îți va încărca bateriile.