Cum să te îngrași: Sfaturi pentru adăugarea de masă corporală

de: Cristian Zavastin
11:26, 23 aug. 2021

Marea majoritatea a oamenilor caută diete minune și cure pentru a slăbi măcar câteva kilograme, însă sunt și oameni care vor răspuns la întrebarea cum să te îngrași sănătos.

Dorința de a lua în greutate este cauzată, în cazuri rare, de o boală, sau pur și simplu acele persoane au un metabolism care lucrează mult prea repede.

Pe lângă o greutate redusă, persoanele care vor să ia în greutatepot suferi de carențe nutriționale, hipotensiune, hipoglicemie, lipsa energiei sau insomnie.

Din fericire, pentru aceste persoane care vor să ia în greutate, nutriționiștii au mai multe cure de îngrășare.

Orice nutriționist le sfătuiește pe persoanele care să ia în greutate să meargă întâi la un coontrol la medic. Asta deroarece cauza poate fi o afecțiune care nu se manifestă, dar care face ca persoană respectivă să piardă constant în greutate deși nu își dorește. O altă situație ar putea fi o dereglare hormonală sau o problemă de absorbție a nutrienților în organism.

Cum să te îngrași rapid și sănătos

Un prim sfat de nutriționiști pentru persoanele care să ia în greutate este creșterea porțiilor de mâncare. De asemenea, trebuie combinate alimentele astfel încât să acoperi toate grupele alimentare și să obții porții sățioase și nutritive.

Pe lângă cele 3 mese principale, cei care vor să ia în greutate pot să mai ia înntre mese 2 gustări mai mari, care să constituie cam 30% din cantitatea unei mese.

De asemenea, alimentele trebuie să fie cu un conținut caloric mai mare, care să îți furnizeze mai multă energie chiar dacă mănânci mai puțin. Un exemplu bun în acest sens sunt bananele.

Recomandat este să reduci nivelul de stres, fiind știut faptul că acesta te face să slăbești. În situații de stres, organismul consumă toate resursele de care dispune. În plus, stresul dereglează funcțiile normale ale corpului, cum sunt digestia, somnul și asimilarea nutrienților.

Un alt factor care te poate ajuta să iei în greutate este somnul. Astfel, organismul tău are mai mult timp să se refacă și să depoziteze nutrienții și să elimine toate substanțele dăunătoare.

Un alt sfat dat de nutriționiști este să consumi grăsimi sănătoase. Grăsimile trebuie să asigure un echilibru al nutrienților, recomandate fiind uleiul de măsline, avocado, nucile și migdalele.

Multe femei evită să ia vitamine de teamă că se vor îngrășa. Deși nu este o teamă tocmai fondată, vitaminele și mineralele te vor ajuta să câștigi treptat în greutate, pentru că vor scuti organismul de o muncă în plus, aceea de a căuta și asimila nutrienții doar din alimente.

Ce să mănânci pentru a crește masa musculară

Nutriționiștii, dar și experții în fitness, recoamndă anumite alimente care te pot ajuta să-ți mărești masa musculară. Astfel, carne de vită slabă carne de pui fără piele, brânza de vacă, ouăle, proteinele din zer, tonul sau alt tip de pește, cerealele integrale fructe și legumele duc la creșterea masei musculare.

Specialiștii în domeniu pot recomanda un consum de alimente bogate în proteine și glucide complexe. Astfel, poți urma un regim proteic, bazat pe pește, produse lactate, carne de vită, porc, oaie sau pasăre, fiindcă acestea conțin cele mai multe proteine animale.

De asemenea, este recomandat consumul de alimente bogate în calorii. Acestea sunt: carnea roșie, brânzeturile, ouăle, fructele uscate.

Deși poate părea tentatnt nu este recoamndat consumul de alimente tip fast food, cum ar fi pizza sau hamburgeri, deoarece acestea pot produce probleme de sănătate pe termen lung.