Cum să reînvii negrul hainelor: 5 ingrediente naturale eficiente
Garderoba ta este plină de haine negre? Această nuanță are reputația de a se potrivi cu orice. Cu toate acestea, nimic nu este mai puțin plin de farmec decât un negru care devine gri sau maro în timp și își pierde toată strălucirea. Iata 5 ingrediente naturale eficiente ca să reînvii negrul hainelor!
Ingrediente naturale pentru a reînvia negrul hainelor
Pe lângă ardeiul negru (1 linguriță în tamburul mașinii de spălat), există multe ingrediente care intensifică negrul.
Cafea pentru a restabili strălucirea
Pe lângă revigorarea culorii negre, cafeaua ajută și la fixarea acesteia. Poate fi folosita în mai multe moduri. Pe de o parte, vă puteți înmuia hainele în cafea rece foarte tare înainte de spălare. Alternativ, este de asemenea posibil să turnați o ceașcă de cafea în mașina de spălat, de preferință în sertarul pentru anticalcar. Utilizați numai pe haine negre!
Spanac
Păstrați apa in care ati gătit spanacul! Este într-adevăr foarte eficienta în fixarea culorii hainelor negre. Înmuiați-vă hainele în acest amestec, apoi clătiți cu apă curată.
Ceai
Acest conservant este unic în păstrarea culorilor închise ale hainelor. Înmuiați fiecare îmbrăcăminte neagră în ceai călduț. Puteți adăuga si două pahare direct în compartimentul de clătire al mașinii.
Iedera sau nuca pentru a reînvia negrul
Aduceți o mână sau două de frunze de iederă sau nuci la punctul de fierbere. Apoi lăsați să se răcească până când decoctul devine călduț. Tot ce trebuie să faceți este să vă înmuiați hainele în el pentru un negru strălucitor.
Clătirea cu bere
Această tehnică tradițională implică clătirea hainelor negre cu bere. Apoi, clătiți bine pentru a evita mirosurile de alcool! Puteti chiar să turnați un pahar de bere în recipientul de dedurizare atunci când clătiți hainele. Îți va face hainele negre ca noi.
Sfaturi pentru îngrijirea hainelor negre
Câteva sfaturi înainte de spălare
Sortarea corectă ajută să nu se păteze restul rufelor, dar și să facă negrul să nu-și piardă din intensitate. De asemenea, nu uitați să puneți hainele negre la spalat pe dos pentru a proteja culoarea. Acest lucru face posibilă limitarea decolorării feței exterioare. Într-adevăr, frecarea repetată poate uza culoarea mai repede. Și dacă este un articol nou de îmbrăcăminte, luați în considerare fixarea culorii negre intr-un lighean cu apă rece cu o ceașcă de oțet alb și sare grunjoasă.
În timpul spălării în mașina de spălat
În mod ideal, ar trebui să optați pentru un program scurt și să nu depășiți 30 sau 40°C maximum. Apa fierbinte tinde să accelereze decolorarea hainelor de culoare închisă. În plus, centrifugarea trebuie setată la minimum pentru a preveni uzura. În ceea ce privește produsele, există desigur detergentul special pentru rufele negre și culorile închise. Cu toate acestea, urmați cu atenție dozele pentru a evita petele. Foarte blânda, spălarea manuală a hainelor negre este, de asemenea, o opțiune bună.
După spălare
Nu se recomandă uscarea la soare. Nimic nu „obosește” negrul mai mult decât razele soarelui și căldura! De asemenea, hainelor negre nu le placa prea mult călcatul, care tinde să distrugă pigmenții care pătează țesătura. Dacă nu aveți de ales, călcați pe dos sau setați fierul la o temperatură scăzută.