Cum să pregătești o mămăligă cremoasă. Rețeta tradițională pentru un preparat reușit
Iată cum să pregătești o mămăligă cremoasă. Gustoasa mămăligă de casă se face rapid, cu doar câteva ingredinte, dar trebuie să ținem cont de câteva trucuri din vremea bunicii. Mămăliga nu trebuie să lipsească de la mesele de sărbătoare în familie alături de alte bucate alese. Iată rețeta tradițională pentru un preparat reușit.
Cum să pregătești o mămăligă cremoasă
Dacă vrem să pregătim o masă tradițională cu bucate alese, făcute după rețetele tradiționale, putem face și o mămăligă gustoasă. Pentru a obține o mămăligă cremoasă și gustoasă, trebuie să avem în vedere câteva secrete culinare.
Putem adăuga în mămăligă unt sau lapte în timpul fierberii și trebuie amestecată foarte bine pentru a nu avea mămăliga cocoloașe. Rețeta este simplă și poate fi adaptată după gust și preferințe. O mămăligă cremoasă merge de minune cu o tochitură moldovenească cu carne de porc și cârnați de casă afumați. Mămăliga cu cartofi are o savoare deosebită, se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final vom obține un adevărat deliciu. Mămăliga cu cartofi merge de minune la masa de Crăciun sau de Revelion alături de bucate alese.
Rețeta bunicii va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. La fel de bine putem servi o friptură de porc suculentă cu o mămăliguță de casă. Mâncărurile tradiționale sunt pe placul multora dintre noi și ideale de pregătit la mesele de sărbătoare în familie.
Rețeta cu care vom obține un preparat gustos
Dacă vrem să pregătim o mămăligă cremoasă și gustoasă vom avea nevoie de 4 căni de apă, o cană de făină de mălai, 100 g de unt, 150 g de smântână și sare după gust.
Într-un ceaun se pune apa la fiert cu sarea, iar când apa începe să clocotească se pune mălaiul în ploaie amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloașe în mămăligă. Se lasă mămăliga la fiert la foc mic apoi se adaugă untul și se amestecă din nou. Pentru un plus de gust se poate turna și un pic de lapte sau câteva linguri de smântână.
Când mămăliga este gata se răstoarnă pe un fund de lemn sau pe o farfurie întinsă și se lasă un pic să se ridice aburul. Se servește caldă alături de mâncăruri delicioase. Pentru a pregăti acasă o mămăligă cremoasă și gustoasă putem adăuga lapte, unt sau smântână, iar la final vom obține un adevărat deliciu. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat. Putem pregăti și o mămăligă în straturi. Mămăliga în straturi se face rapid, însă necesită ceva atenție, dar la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Pentru mămăliga în straturi vom avea nevoie de 500 ml de lapte, 500 ml de apă, sare și piper după gust, 250 g de făină de porumb, 500 g de brânză de burduf, 300 g de afumătură, 6 ouă. Mămăliga în straturi se servește și cu o tocăniță de legume sau de ciuperci, dar la fel de bine poate fi mâncată împreună cu o friptură fragedă și suculentă sau cu o porție de cartofi la cuptor sau la tigaie.