Cum să pregătești o cremă caramel pentru tort. Secretele marilor bucătari pentru un desert reușit
Iată cum să pregătești o cremă caramel pentru tort. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un tort aromat, cremos și cu un aspect deosebit, putem pregăti un tort cu cremă caramel. Pentru a obține un tort perfect, trebuie să avem în vedere rețeta clasică. De ajutor sunt secretele marilor bucătari pentru un desert reușit.
Cum să pregătești o cremă caramel pentru tort
Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un tort delicios, putem opta pentru o cremă caramel aromată. Crema caramel pentru tort se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu.
Pentru iubitorii de delicii fine, cu cremă și blat însiropat, putem face un tort caramel. La fel de bine putem pregăti și un tort cheesecake ornat cu fructe proaspete. Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un tort spectaculos, rafinat și incredibil de gustos, ideal este tortul cu frișcă și pișcoturi.
Când vine vorba de torturile aniversare, nu trebuie să uităm de decorațiunile pentru tort. Pentru cei mici perfecte sunt ornamentele cu animale, flori, iar pentru adulți putem alege decorul de tort cu fructe, cu fulgi de ciocolată sau cu fulgi de cocos și frișcă.
Tortul cu cremă caramel are o savoare deosebită, arată spectaculos și cu siguranță va fi apreciat de toți cei de la masă.
Rețeta cu care vei pregăti o cremă fină și aromată
Pentru o delicioasă cremă caramel pentru tort vom avea nevoie de 4 gălbenușuri, 400 ml de lapte, 100 g de zahăr, 40 g de făină și un vârf de cuțit de sare.
Într-o cratiță se pune zahărul la caramelizat, iar într-o altă oală se pune laptele la încălzit. Când acesta a ajuns la punctul de fierbere se toarnă peste zahărul caramelizat și se amestecă ușor. Între timp se bat spumă gălbenușurile cu câteva linguri de zahăr. În această compoziție se pune făina apoi turnăm compozițția pestea cea de zahăr caramelizat cu lapte.
După ce toate ingredientele s-au omogenizat, se pune crema de caramel la fiert și se lasă până când începe să se îngroașe. Când este gata, se ia crema de pe foc și se lasă la răcit apoi se pune câteva ore la frigider. Cu această cremă aromată vom obține un tort delicios.
Crema caramel este ideală pentru torturi, dar la fel de bine poate fi folosită și la prăjituri de casă. Crema caramel se poate folosi și pentru decorarea deserturilor, iar rezultatele vor fi peste măsura așteptărilor. Pentru o prăjitură gustoasă cu cremă caramel avem nevoie de 6 ouă, 12 linguri de zahăr, 1 linguriță de praf de copt, 4 linguri de ulei, 10 linguri de făină, esență de vanilie, ingrediente necesare pentru blat. Pentru crema caramel vom folosi 200 g de zahăr, 100 g de unt, esență de vanilie și 150 g de frișcă lichidă. Cu aceste ingrediente și un strop de imaginație vom obține o prăjitură cremoasă, fină și gustoasă. Deserturile cu cremă caramel sunt aromate, fine și merg de minune la mesele festive alătur i de alte bucate alese și gustoase.