Cum să pregătești cele mai bune ciuperci la tigaie. Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

de: BZI.ro
13:01, 27 oct. 2022

Tot mai multe gospodine vor să afle cum pot pregăti cele mai bune ciuperci la tigaie. Delicioasele ciuperci pot fi făcute în diferite moduri, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține o mâncare gustoasă și sănătoasă. Iată rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu.

Cum să pregătești cele mai bune ciuperci la tigaie

Când vine vorba de savuroasele ciuperci, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite. Dacă vrem să pregătim o mâncare rapidă, gustoasă și sănătoasă, ideale sunt ciupercile făcute la tigaie. Ciupercile preparate la tigaie cu usturoi, ceapă și unt pot fi servite ca atare sau împreună cu o friptură aromată.

Ciupercile pot fi incluse într-o omletă cu piept de pui sau într-un piure de cartofi. Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un preparat deosebit, putem pregăti niște ciuperci umplute la cuptor. Acest deliciu este ideal la mesele festive, alături de alte bucate alese.

De asemenea, o mâncare savuroasă și pe placul multora dintre noi este tocănița de ghebe. Aceasta poate fi pregătită la borcan pentru iarnă, ia dacă ținem cont de câteva trucuri simple, gustoasa tocăniță își va păstra aromele cât mai mult timp. La fel de gustoși sunt și dovleceii făcuți la cuptor, savuroși și cu un aspect inedit.

Ciupercile gătite la tigaie sunt gustoase, sănătoase și ușor de făcut. Pentru această mâncare savuroasă avem nevoie de câteva ingrediente și de un plus de imaginație, iar la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar irezistibil.

Rețeta bunicii pentru o mâncare delicioasă

Pentru a pregăti ciuperci la tigaie vom avea nevoie de 500 g de ciuperci, 20 g de unt, 2 linguri de ulei, 4 căței de usturoi, 5  fire de ceapă verde, cimbru uscat, pătrunjel verde, sare și piper.

Mai întâi se pregătesc ciupercile. Acestea se spală foarte bine, se curăță apoi se taie cubulețe potrivite. Se taie mărunt ceapa și se toacă usturoiul. Într-o tigaie întinsă se pune puțin ulei la încins, apoi se adaugă untul. După aceea, se pune ceapa împreună cu usturoiul și se amestecă ușor până când capătă o textură moale și o culoare ușor maronie.

Ulterior, se pun ciupercile tăiate, apoi se adaugă cimbrul uscat, sarea și piperul, după gust. Se lasă ciupercile la foc mediu și se amestecă mereu până când apa se evaporă și ciupercile încep să se rumenească. La final, se ia tigaia de pe foc, se adaugă 2 căței de usturoi tăiați felii și se pune capacul pe tigaie.

După ce gustoasele ciuperci cu usturoi se răcesc ușor, se adaugă pătrunjel proaspăt pentru un plus de savoare. Cu siguranță vom obține o mâncare delicioasă și pe placul tuturor celor de la masă. Ciupercile gătite la tigaie pot fi servite împreună cu o mămăliguță caldă sau împreună cu o friptură fragedă și aromată. Mâncărurile cu ciuperci pot fi pregătite și la mesele festive, alături de alte bucate alese.

Ciupercile la tigaie sunt gustoase, aromate și ușor de făcut. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar irezistibil.