Cum să pregătești cei mai buni dovlecei pentru iarnă. Secrete culinare din rețeta bunicii
Dacă vrei să afli cum să pregătești cei mai buni dovlecei pentru iarnă, iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții un preparat reușit. Dovleceii sunt gustoși, sănătoși și pot fi gătiți în diferite moduri. Putem să ne bucurăm de savoarea dovleceilor și pe timp de iarnă, fiind ideali de servit la orice masă. Iată câteva secrete culinare din rețeta bunicii.
Cum să pregătești cei mai buni dovlecei pentru iarnă
Multe gospodine pregătesc dovlecei pentru iarnă la borcan. Aceștia sunt ideali de servit la orice masă alături de alte bucate alese. Pentru a pune dovlecei pentru iarnă avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.
Dovleceii puși la borcan sau la congelator pentru sezonul rece sunt ușor de pregătit, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Pe lângă dovleceii puși la borcan pentru iarnă putem pune și niște vinete la borcan în ulei. Acestea își vor păstra savoarea mai mult timp și vor putea fi servite la orice ocazie. Cu savuroșii dovlecei putem pregăti pentru ce dragi și o plăcintă pufoasă și gustoasă, după rețeta bunicii. Dovleceii puși pentru iarnă sunt savuroși și merg serviți împreună cu alte delicii culinare la mesele festive. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.
Rețeta bunicii pentru un preparat reușit
Dccă vrem să punem dovlecei pentru iarnă la borcan vom avea nevoie de 2 dovlecei mari, 1 litru de apă și 2 lingurițe de sare neiodată. Mai întâi se spală dovleceii și se curăță de coajă. După aceea se taie felii, cuburi sau rondele, după preferințe. Se așază dovleceii în borcane pentru a încăpea cât mai mulți apoi se pune câte o linguriță de sare neiodată și jumătate de aspirină zdrobită în fiecare borcan.
Se toarnă apă peste dovlecei până se vor umple borcanele apoi se înfiletează capacele. Se așază borcanele într-o cratiță mare și se sterilizează borcanele la bain marie timp de 15-20 de minute. Astfel, dovleceii își vor păstra savoarea și vor rămâne crocanți.
Se lasă borcanele să se răcească în apa în care au fiert apoi se depozitează în cămară. Cu siguranță vom obține o conservă gustoasă și aromată, ideală de servit pe timp de iarnă. Pentru iubitorii de conserve savuroase, ideali sunt niște dovlecei la borcan în sos de roșii cu usturoi și mărar.
Dovleceii pentru iarnă puși la borcan sunt crocanți, gustoși și ideali de servit la orice masă alături de alte mâncăruri delicioase. Nelipsiși din cămară sunt dovleceii alături de zacusă, murături, dulcețuri, compot și multe alte preparate perfecte pentru sezonul rece. Gospodinele se întrec în tot felul de rețete savuroase și au în vedere câteva trucuri din rețetele de odinioară ale bunicii. În plin sezon de toamnă, doamnele se întrec în tot felul de rețete și pregătesc adevărate delicii culinare pentru iarnă. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după gust și preferințe. Din cămara gospodinelor nu trebuie să lipsească conservele de legume puse la borcan, zarzavatul aromat pentru ciorbe, tocănițele și multe altele.