Cum să pregătești cea mai delicioasă pizza de post
Încărcată cu broccoli, roșii, ardei și sos cremos de caju, pizza de post este plină de savoare și foarte rapid de făcut. Fiecare legumă adaugă arome și texturi interesante, iar împreună creează un preparat uimitor, astfel că nu o să simți lipsa cărnii și a brânzeturilor.
Broccoli devine crocant și prăjit, porumbul adaugă o notă de dulceață, roșiile uscate aduc acel gust ușor acrișor, iar ardeii iuți condimentează ușor pizza. Întreaga compoziție este completată perfect cu un strat cremos de cremă de caju în loc de brânză.
Cum să pregătești un blat pufos
Aluatul de pizza făcut în casă este secretul unui preparat excelent. Pentru acesta ai nevoie de 6 ingrediente de bază. Astfel, rețeta funcționează bine cu 100% făină universală sau un amestec între aceasta și făină integrală albă. Drojdia uscată activă ajută aluatul să crească și să aibă o crustă frumoasă și pufoasă, dar poți folosi și drojdie instant în această rețetă. De asemenea, apa este ingredientul principal. Asigură-te că este caldă, dar nu prea fierbinte, pentru a ajuta la activarea drojdiei. Zahărul hrănește drojdia, ajutând aluatul să crească. Siropul de arțar sau mierea funcționează bine și aici. Sarea de mare este esențială pentru o crustă plină de savoare, la fel și uleiul de măsline extravirgin.
Înainte de toate, amestecă drojdia cu apa caldă și zahărul într-un bol mic. Lasă ingredientele să stea timp de aproximativ 5 minute sau până când drojdia devine spumoasă. Dacă nu face spumă, probabil că este expirată. Apoi, combină făina și sarea în bolul unui mixer vertical echipat cu un cârlig pentru aluat. Adaugă compoziția de drojdie și o lingură de ulei de măsline și amestecă până când aluatul formează o bilă în jurul cârligului, respectiv 5 până la 6 minute. Dacă aluatul este prea umed și lipicios pentru a forma o bilă, adaugă puțină făină. Dacă este uscat, adaugă apă, câte jumătate de lingură pe rând.
Mai departe, pune aluatul pe o suprafață presărată cu făină și folosește-ți mâinile pentru a forma o bilă netedă. Unge un bol mare cu ulei de măsline, pune-l înăuntru, acoperă-l cu folie de plastic și lasă aluatul să dospească până își dublează volumul, aproximativ 1 oră. Va crește cel mai bine într-un loc cald. După ce se odihnește, presară masa cu făină. Întinde aluatul la grosimea dorită cu un sucitor și formează o margine ușor mai groasă.
Cea mai delicioasă pizza de post
Pentru o pizza de post delicioasă ai nevoie de 1 broccoli, buchețele tăiate în bucăți mici, roșii cherry tăiate în jumătate, boabe de porumb, ceapă roșie tocată grosier, ardei iute, tăiat subțire, 4 roșii uscate, conservate în ulei și tăiate cubulețe, ulei de măsline extravirgin, sare de mare și piper negru proaspăt măcinat. De asemenea, la fel de important, trebuie să folosești 1 kilogram de aluat de pizza, smântâna de post din caju, frunze proaspete de busuioc, frunze proaspete de cimbru și fulgi de ardei roșu.
După ce toci legumele, amestecă-le într-un bol cu ulei de măsline, sare și piper până când totul este bine condimentat. Întinde aluatul de pizza pe o tavă și unge ușor marginile cu ulei de măsline. Mai departe, pune câteva linguri de cremă de caju în centrul aluatului, suficient pentru a întinde într-un strat subțire și așează legumele uniform peste.
Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și coace pizza timp de 15 minute sau până când crusta este aurie, iar legumele sunt fragede și rumenite. În ultimul rând, scoate-o din cuptor și toarnă deasupra crema de caju. Adaugă busuiocul și cimbrul proaspete sau un praf de fulgi de ardei roșu. Pe lângă acest preparat, îți poți impresiona invitații și cu un pahar de limoncello.
Astfel, cu doar câteva ingrediente naturale și sănătoase, te poți bucura de cea mai delicioasă pizza de post cu aluat făcut în casa.