Cum să pregătești acasă cea mai bună dulceață de afine. Trucuri din rețeta bunicii

de: BZI.ro
13:56, 12 iun. 2023

Iată cum să pregătești acasă cea mai bună dulceață de afine. Aceasta este făcută cu grijă de multe gospodine, folosind rețeta tradițională. Dulceața de afine are o savoare aparte, este gustoasă, sănătoasă și poate deveni ingredientul perfect pentru niște deserturi rafinate și aromate. Iată câteva trucuri din rețeta bunicii pentru a obține o dulceață perfectă.

Cum să pregătești acasă cea mai bună dulceață de afine

Dulceața de afine este pe placul multora dintre noi. Aceasta este aromată, gustoasă și sănătoasă. Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti  cea mai bună dulceață, după rețeta tradițională. Dulceața de afine se face cu câteva ingrediente alese cu grijă, iar dacă adăugăm un strop de imaginație și câteva arome inedite, la final vom obține un adevărat deliciu.

Când vine vorba de savuroasa dulceață de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. În plin sezon de vară, gospodinele pregătesc și o dulceață de soc, fină, aromată și gustoasă. Pentru iubitorii de deserturi rafinate ideală este dulceața de trandafiri, un deliciu irezistibil pentru toți cei de la masă.

Aceste tipuri de dulceață pot fi folosite și în prepararea unor prăjituri cremoase, gustoase și aromate. Prăjiturile cu dulceață sunt savuroase, fragede și amintesc celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele delicioase ale bunicii. Dulceața de afine poate fi folosită la pregătirea unor prăjituri sau torturi irezistibile. Gustul dulce-acrișor al dulceții va transforma un desert simplu într-un adevărat deliciu.

Rețeta cu care vei obține un adevărat deliciu

Pentru dulceața de afine vom avea nevoie de 2 kg de afine proaspete, 1,5 kg de zahăr, zeama de la o lămâie și esență de vanilie. Mai întâi se spală afinele și se curăță de impurități apoi se lasă la scurs. Într-o cratiță se pun afinele apoi se toarnă peste ele zahărul și se lasă compoziția la macerat câteva ore pentru ca afinele proaspete să își lase sucul.

După aceea, se pune cratița cu afine la foc mic și se adaugă zeama de lămâie apoi esența de vanilie. Se amestecă ușor pentru ca toate aromele să se întrepătrundă. Dulceața de afine se fierbe timp de o oră pentru a ajunge la consistența perfectă. Când este gata, se ia dulceața de afine de pe foc și se pune fierbinte în borcane sterilizate. Borcanele trebuie să fie și ele calde sau chiar fierbinți atunci când punem dulceața în ele.

Borcanele cu dulceață se pun în cuptorul preîncălzit la 100 de grade timp de 15 minute, apoi se închide aragazul și se lasă borcanele la răcit până a doua zi. Astfel, dulceața se va păstra conservată mai mult timp. Borcanele cu dulceață se depozitează în cămară, la loc uscat și răcoros.

Dulceața de afine are o savoare aparte și este ușor de pregătit acasă. Acest deliciu se servește ca atare, dar gustoasa dulceață de afine poate deveni ingredientul principal în prepararea unor prăjituri, plăcinte și fursecuri fragede și aromate. Dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta bunicii, vom obține la final o dulceață de afine irezistibilă, rafinată, cremoasă și cu un gust dulce-acrișor irezistibil.