Cum sa pastrati salata mai mult (pana la o luna!)
Cand spunem „salata”, ne gandim imediat la un aliment foarte perisabil care nu este foarte apetisant, dar cu siguranta bogat in vitamine si minerale. Si totusi, acoperit cu un strop de ulei de masline sau un condiment bun (otet balsamic, mustar, suc de lamaie …) si bine insotit (slanina, felii de ceapa sau castraveti, sparanghel, rosii cherry, somon afumat, ton , masline, morcovi, inele crocante de ridiche, usturoi, creveti, branza de capra, mozzarella sau parmezan, nuci etc), retetele de salata mixta iti pot face gura punga cu adevarat. Cu toate acestea, salata este foarte fragila si poate incepe rapid sa se ofileasca. Apoi devine neagra si estompata! Si atunci o aruncam la gunoi. Pentru a evita risipa regretabila de alimente, aflati cum sa pastrati salata mai mult timp.
Evitati sa pastrati salata verde mult timp
Aveti salata intr-o punga deschisa si gata de utilizare? Amintiti-va intotdeauna sa inchideti bine punga cu o banda de cauciuc sau cu o snur dupa ce ati strecurat si un prosop de hartie. Acest lucru va ajuta la limitarea acumularii de umiditate in punga. Taiati intotdeauna salata cu mana, nu cu un cutit. Intr-adevar, cutitul are un efect oxidant asupra frunzelor de salata. Si, mai presus de toate, odata ce s-a ofilit salata, nu o aruncati. Este posibil sa o reimprospatati. Pentru a face acest lucru, folositi un castron cu apa rece sau zahar!
Aceste sfaturi functioneaza pentru toate tipurile de salata
Recipientul potrivit pentru a stoca salata verde
Folosind o carpa curata si uscata, o mentineti in stare buna timp de 5 pana la 6 zile. Punga pentru congelator cu fermoar, vasul pentru salata acoperit cu folie si cutia de plastic sunt alegeri bune daca adaugati un prosop de hartie. Acest lucru va elimina, dupa cum s-a explicat anterior, excesul de umiditate. Mai ecologic, puteti strecura si putina paine veche in salata. Va functiona la fel de bine ca prosoapele de hartie! Salata va fi verde si crocanta si se va pastra timp de doua saptamani fara probleme.
Bine de stiut: rezervati-i un loc in sertarul pentru legume sau in fundul frigiderului pentru a evita „arderea” salatei din cauza frigului.
Baie de otet
Spalarea cu otet alb si apa va limita aparitia mucegaiului pe fructele rosii si va creste timpul de pastrare a capsunilor. Si functioneaza si pentru salata, deoarece o mentine mai proaspata pentru mai mult timp! Pentru a face acest lucru, pregatiti un lighean sau un castron cu apa proaspata cu otet. Lasati salata sa se inmoaie in ea pentru o vreme inainte de a o taia. Va ramane delicioasa mai mult timp!
Cum sa pastrati salata timp de o luna
Pentru a impiedica salata sa se strice si sa ramana proaspata mult timp, urmati acesti cativa pasi! Mai intai, spalati-o bine si apoi treceti-o de cateva ori printr-o sita. Apoi asezati frunzele pe un prosop de hartie si taiati-o in bucati mici. Ultimul pas: asezati aceste bucati intr-un borcan de sticla cu un capac etans si puneti totul in frigider. Acest lucru va mentine salata la frigider timp de o luna, fara ofilire!
Inghetarea salatei este o idee buna?
S-ar putea sa faceti deja acest lucru pentru spanac, dar este posibil sa inghetati chiar si salata. Acest lucru ajuta la mentinerea frunzelor mai mult timp in congelator, pentru utilizare ulterioara. Nu inghetati frunzele decat daca intentionati sa le gatiti. De exemplu, poate fi transformat intr-un pesto sau supa gustoasa pentru a insoti felul principal. Deci nu au nevoie sa ramana crocante si proaspete.