Fie că este vorba de inundați, incendii, uragane, din păcate, trăim într-o lume marcată de dezastre naturale. Și, uneori, acestea pot ajunge chiar la ușa noastră. În cazul în care se întâmplă, trebuie să știți nu doar ce să faceți pentru familie, ci și pentru animalele de companie din locuință. Și ei fac parte din familie, potrivit DailyPaws.com.
Cheia este să fiți proactiv. Nu începeți pregătirile abia atunci când vedeți apele crescând sau primiți avertizarea de incendiu. Oricare ar fi zona în care locuiți, trebuie să știți că există întotdeauna riscul unor urgențe.
Nu lăsați animalul de companie în urmă
Evacuarea din cauza unei inundații sau a unui incendiu de vegetație și abandonarea animalului de companie în casă nu este o opțiune. Gândiți-vă că este posibil să nu aveți acces la locuință timp de zile sau chiar săptămâni după dezastru.
Dacă trebuie să părăsiți locuința, trebuie să luați și animalele de companie. Dacă nu este sigur pentru voi, nu este sigur nici pentru ele. Proprietarii aleg adesea să rămână acasă pentru a trece împreună cu câinele sau pisica lor prin situația critică. În astfel de cazuri, este esențial să aveți un plan pentru adăpostirea în siguranță a animalelor.
Kit de urgență
Începeți să adunați elementele esențiale pentru „rucsacul de urgență” al animalului înainte de a exista vreun indiciu cu privire la apariția unui dezastru. Puneți deoparte lucrurile necesare, astfel încât să le adunați rapid în caz de urgență. Puteți avea în vedere lesă, hamuri, cuști de transport, hrană, apă, boluri și orice medicamente de care are nevoie animalul.
De asemenea, nu uitați documentele medicale și de vaccinare ale animalului, în cazul în care trebuie vizitat un veterinar. Verificați dacă informațiile de contact asociate microcipului animalului sunt actualizate și dacă acesta poartă etichete de identificare. Este, de asemenea, o idee bună să aveți fotografii ale animalului, în cazul în care vă separați.
În egală măsură, adăugați și câteva obiecte de confort: jucăria sau pătura preferată a câinelui sau patul preferat al pisicii. Acestea le vor ajuta să se simtă mai în siguranță. Când un dezastru este pe cale să se producă, așezați kitul de urgență al animalului lângă ușă.
Exercițiul este important
La fel ca exercițiile de evacuare în caz de incendiu, puteți exersa și evacuarea (sau adăpostirea) împreună cu animalul de companie, pentru a vedea cum reacționează. Unele animale se pot ascunde atunci când își văd stăpânul agitându-se nervos sau când aud alarmele. Acest lucru poate deveni o problemă serioasă dacă trebuie să plecați rapid. Trebuie să știți care sunt locurile lor de ascuns și cum să le extrageți de acolo în cel mai rapid mod.
În cazul unei evacuări, este important să planificați din timp unde vă veți îndrepta. Alegeți câteva locuri de cazare prietenoase cu animalele sau la prieteni / familie la care puteți rămâne. Este posibil să fie nevoie să lăsați animalele în grija altcuiva dacă nu găsiți cazare adecvată.